София. Около една трета от пълнолетните българи (32%), което означава

...
София. Около една трета от пълнолетните българи (32%), което означава
Коментари Харесай

Галъп интернешънъл: Около 1/3 от пълнолетните българи изпитват се страхува от отвличане

София. Около една трета от пълнолетните българи (32%), което значи към милион и осемстотин хиляди души, твърди, че изпитва терзания от похищение – персонално, или във връзка с близки и родственици. Това демонстрират данни от експресен сондаж на „ Галъп интернешънъл “ . Въпросът е провокативен, само че демонстрира висока степен на социална тревога във връзка с реда и персоналната цялост изключително измежду по-възрастните и по-уязвими респонденти. Несъмнено, роля са изиграли и скорошните събития, които обострят в допълнение часовата сензитивност.
Около две трети считат, че страната ни не е подготвена за Шенген (62%), а към една трета е на противоположното мнение (31%). Тук сработва и известният песимизъм по инерция, който е обичаен за днешната българска обстановка.

Експресният сондаж на „ Галъп интернешънъл “ по значимите в последно време тематики е извършен на 26-27 септември измежду 1000 пълнолетни българи, посредством изявление по телефон в панелна извадка, която обезпечава национална представителност на данните. Сондажът е извършен незабавно след референдума в Иракски Кюрдистан, в навечерието на референдума в Каталония и директно преди ескалацията на обстановката в Хасково.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР