Президентът на САЩ Джо Байдън подчерта в събота критичната роля

...
Президентът на САЩ Джо Байдън подчерта в събота критичната роля
Коментари Харесай

Байдън подчерта критичната роля на САЩ за Израел, Украйна и Индо-тихоокеанския регион

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън акцентира в събота сериозната роля на поддръжката на Съединени американски щати за съдружниците по света.  Сред тях той открои Израел, Украйна и Индо-тихоокеанския район, оповестява " Ройтерс ".

Той направи изказването в тирада във Военната академия на Съединени американски щати в Уест Пойнт , Ню Йорк.

Речта пред 1036 дипломирани кадети от американската войска е част от напъните на Байдън администрацията да поддържа дейния и пенсиониран боен личен състав. Те включват двупартиен закон, който той подписа преди две години, с цел да помогне на ветераните да получат по-лесен достъп до опазване на здравето.

Байдън разказа американските бойци като " работещи непрекъснато ", с цел да поддържат Украйна в продължаващата повече от две години война с Русия. Но също по този начин повтори уговорката си да ги държи надалеч от фронтовата линия.

Той също по този начин акцентира ролята на Съединени американски щати в отблъскването на ирански ракетни офанзиви против Израел и поддръжката за съдружниците в Индо-Тихия океан против възходящия китайски милитаризъм в района.

" Благодарение на въоръжените сили на Съединени американски щати, ние вършим това, което единствено Америка може да направи като незаменима нация, единствената суперсила в света ", сподели Байдън.
 Байдън за ареста на Нетаняху от МНС: Не може да има равно отнасяне на Израел и
Байдън за ареста на Нетаняху от МНС: Не може да има равно отнасяне на Израел и " Хамас "

Блинкън сложи под въпрос легитимността на съда

Президентът би трябвало да взе участие в службите за Ден в памет на починалите във войните на националното гробище Арлингтън във Вирджиния в понеделник. Седмица по-късно той ще пътува до Франция, с цел да взе участие в церемониите по случай 80-ата годишнина от от десанта в Нормандия.

Очаква се Байдън да изнесе огромна тирада за героизма на съюзническите сили през Втората международна война и продължаващите закани за демокрацията през днешния ден.

Като вицепрезидент той два пъти се обръща към завършващ клас кадети в академията на към 64 км северно от Ню Йорк, само че това беше първият път като президент.

Доналд Тръмп, републиканският противник на Байдън на изборите през 2024 година , беше последният президент, който приказва в Уест Пойнт през 2020 година

Колежските кампуси в цялата страна избухнаха в от време на време бурни митинги против поддръжката на Байдън за войната на Израел против Хамас след нападението на въоръжената група на 7 октомври. Студенти са употребявали встъпителни речи в университети като Харвард, Дюк и Йейл, с цел да стачкуват против дейностите на Байдън.

По-рано този месец президентът на Демократическата партия изнесе тирада при встъпването в Морхаус Колидж, исторически лицей за чернокожи мъже, където митингите бяха редки.

Военната академия е учредена през 1802 година от президента Томас Джеферсън за образование на армейски офицери и е произвела някои от най-великите генерали на Съединените щати, в това число двама, които стават президенти.

Тръмп видя по какъв начин част от поддръжката му от военната общественост понижава.

През 2016 година той завоюва 60% от гласоподавателите, които споделиха по това време, че са служили в армията, съгласно екзитполове, извършени от NBC News. Този брой е понижен до 54% през 2020 година, съгласно NBC News.

През 2020 година Байдън завоюва 44% от гласоподавателите, които споделиха, че са служили в армията, съгласно данните.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР