Служителите в Националния зоопарк на Куба са особено горди с

...
Служителите в Националния зоопарк на Куба са особено горди с
Коментари Харесай

Бял носорог се роди в Националния зоопарк на Куба

Служителите в Националния зоопарк на Куба са изключително горди с Але - пухкаво сиво-кафяво бебе от типа бял носорог, родено по-рано този месец в предградие на столицата Хавана, заяви Ройтерс.
Бебетата носорози наподобяват на възрастните, само че имат шип на мястото на рога и по тази причина наподобяват по-безопасни.
Белите носорози са заплашен тип и зоопарковете по света имат за задача да оказват помощ за възпроизвеждането им в плен с вярата да бъде основана генетична банка, която да помогне за опазването на типа, в случай че той изчезне в природата.

" За нас е огромна привилегия, че можем да допринесем за спасяването на един толкоз заплашен тип като белия носорог ", сподели Александър Аранго, кубински зоолог, до момента в който следи по какъв начин новороденото пристъпва до майка си Катрин.

Аранго сподели, че Куба има втората по величина популация на бели носорози измежду зоопарковете в Латинска Америка - общо осем екземпляра, с помощта на Але и сестра му Мел, родена през 2019 година Предишният бял носорог е роден в кубински зоопарк съвсем две десетилетия преди Мел.
Раждането на Але е мотив за особена горделивост за карибската островна страна с лимитирани запаси, която е и по този начин надалеч от Африка, споделят чиновници на зоопарка пред Ройтерс. Белите носорози, които са измежду най-големите сухоземни бозайници, през последните години пострадаха съществено от бракониерството в традиционня си хабитат в южните региони на Африка.

Националният зоопарка на Куба е обичана атракция за кубинците с над 1470 екземпляра от повече от 120 типа животни, измежду които слонове, носорози и жирафи.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР