Панатинайкос триумфира в баскетболната Евролига за мъже за седми път

...
Панатинайкос триумфира в баскетболната Евролига за мъже за седми път
Коментари Харесай

Панатинайкос триумфира в баскетболната Евролига

Панатинайкос победи в баскетболната Евролига за мъже за седми път в историята. Зелените детронираха досегашния първенец Реал Мадрид с 95:80 (25:36, 24:18, 15:7, 31:19). Финалната четворка на шампионата тази година се организира в зала „ Юбер Арена “ в Берлин. Трофеят е първи за Панатинайкос от 2011-а насам. Реал не съумя да стане и първият първенец този век, защитил купата си.

Испанският гранд стартира мощно и осъществя 36 точки в първата четвърт против 25 за противника. Отборът от Атина обаче навакса част от изоставането си още до почивката. Резултатът след 20 минути игра беше 54:49.

Последва едва резултатна трета част, в която Реал вкара едвам 7 точки. Воденият от треньора Ергин Атаман състав на ПАО обърна до 64:61 в своя изгода. В последния интервал гръцкият отбор превъзхождаше мадридчани и усили.

Костас Слукас бе най-полезен за Панатинайкос с 24 точки, 2 битки и 3 асистенции във финала. Гръцкият гард бе определен за Най-полезен състезател във Финалната четворка. Той се трансформира в едвам третият баскетболист с четвърта купа от Евролигата в ерата на осъществяване на Финална четворка, дружно с Кайл Хайнс и Шарунас Ясикевичус. Той е и вторият, който печели трофея с три разнообразни тима, паралелно с Ясикевичус.

Кендрик Нън способства с 21 точки, 3 битки и 3 асистенции. 17 точки и 6 битки за триумфа означи Матиас Лесор.

Вицешампионът от предишния сезон Олимпиакос се наложи над турския Фенербахче с 87:84 за третото място. Бившият отбор на българския национал държеше водачеството през по-голяма част от мача.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР