Словакия изненада ЕВРО 2024, победи фаворита в група Е“ Белгия

...
Словакия изненада ЕВРО 2024, победи фаворита в група Е“ Белгия
Коментари Харесай

Словакия изненада ЕВРО 2024

Словакия изненада ЕВРО 2024, победи любимеца в група „ Е “ Белгия с 1:0. Единственото попадение в мача вкара Иван Шранц още в 7-ата минута.

Два гола на Белгия, маркирани от Ромелу Лукаку през второто полувреме, бяха анулирани благодарение на системата за видеоповторения.

В първия случай беше маркирана засада, а малко преди края и поради игра с ръка на резервата Лоис Опенда, който пое топката и центрира от лявото крило.

Словакия изненада ЕВРО 2024 17.06.24 22:27 „ Ройтерс “: Доверието в българските медии пада, поради войната в Украйна и политиците (ГРАФИКА) 17.06.24 21:43 Земетресение стресна Пловдив 17.06.24 21:17 Алкохолът и храните, които в никакъв случай не би трябвало да се комбинират 17.06.24 20:58 Росен Плевнелиев: Трябва да има държавно управление. Стига към този момент с игрички 17.06.24 20:45

Отборът на Белгия имаше превъзходство през по-голямата част от мача, сътвори и много голови обстановки, само че не съумя да осъществя постоянно попадение.

В другата среща от групата, която се игра по-рано, Румъния разруши с 3:0 Украйна. В идващия кръг на 22-и юни Белгия играе с Румъния, а Словакия с украинците.

И двата тима не сътвориха голови положения до 38-ата минута, когато Лукаш Хараслин затрудни оптимално Кастелс с диагонален удар. Нов пропуск на Лукаку в последните минути на първата част остави резултата неизменен. Снажният и мощен таран си поведе неприятно топката с коляно и тя отиде към флагчето за осъществяване на ъглов удар.

Началото на второто полувреме стартира с белгийски офанзиви и в 56-ата минута Ромелу Лукаку вкара топката във вратата след разиграване от ъглов удар. Проверката на системата за видеоповторения  сподели, че Лукаку е бил в засада и съдията анулира гола.

Белгия продължи да нападна и в 62-ата минута „ алените дяволи “ останаха на милиметри от изравняването. Докю преодоля Петер Пекарик по левия фланг, нахлу в пеналта и центрира по земята. Вратарят Дубравка не съумя да избие по най-хубавия метод и топката попадна на пътя на влезлия от пейката Йоан Бакайко.

 

Източник: Българска телеграфна агенция

Още вести четете в: Спорт, Темите на деня За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР