Промяната започна, това е съвсем нормален процес, след като лидерът

...
Промяната започна, това е съвсем нормален процес, след като лидерът
Коментари Харесай

Александър Симов: БСП има големи проблеми отвъд Корнелия Нинова

Промяната стартира, това е напълно естествен развой, откакто водачът е подал оставка - зам.-председателят насрочва гласоподаване. Къде виждате прелом? Тази интерпретация, че в се случва нещо ненормално, ме хвърля в значителен смях. В партията се случват най-нормалните процеси. Когато си взел 151 хиляди гласа - историческо дъно, е ясно, че по този начин не може да продължава. От 2017 година резултатите падат и не виждам кой със здрав разсъдък ще каже, че наклонността е добра и би трябвало да продължим по същия метод. Това каза Александър Симов в студиото на " Денят ON AIR ".

Той акцентира, че вината не е единствено на.

" Нейните съперници направиха неточност, персонализирайки казуса.  има по-големи проблеми, които отиват оттатък. Тя също направи своите неточности, няма безгрешни хора. В акцията стана ясно едно - левите гласоподаватели не излязоха да гласоподават, те не поддържаха и Ваня Григорова. Ясно е, че би трябвало да има нов водач. Взехме решение, че на последващо съвещание ще прегледаме всички несправедливо изключени хора, с цел да забележим кой може да бъде възобновен в партията ", добави Симов за Bulgaria ON AIR.

Според него решението на партията да не върви на договаряния за държавно управление с ГЕРБ е вярно.

" ГЕРБ оферират тежка формула за ръководство, те споделят, че министър председателят ще е от ГЕРБ. Бойко Борисов в своята конференция, че и вътрешният министър, и този на защитата, и външният министър би трябвало да са от ГЕРБ. Те са първа политическа мощ, само че имат 68 депутати. Ако ти би трябвало необятна поддръжка, би трябвало да се съобразиш. И ние взехме решение, че няма да подкрепим държавно управление с мандата на ГЕРБ или Движение за права и свободи. Не виждам какво ново могат да предложат ", акцентира социалистът.

Александър Симов е на мнение, че избирателите на не са отишли да гласоподават за друга партия.

" Те стачкуват и чакат от нас да ги разберем. Първото схващане към този момент е реалност - би трябвало да предложи достоверно и доброжелателно ляво обединяване. Но и не би трябвало да има кой знае какво самочувствие, тъй като нашите резултати не са кой знае какъв брой положителни. Ясно е, че в поредност от рецесии и в моменти, когато сме застрашени от сглобки, е време левицата да покаже, че тя няма да прави сглобка единствено по себе си, а ще покаже същинско ляво идейно обединяване ", разяснява още гостът.

По думите му е абсурдно Ваня Григорова да оглави.

Попитан дали Нинова може да се кандидатира за трети мандат и има ли място за нея в Народно събрание, Симов отговори: " Дали има право на трети мандат, би трябвало да се произнесе комисията на. В партията би трябвало да работим върху доста неща, с цел да преодолеем грешките ", безапелационен е той.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР