За всеки човек дефиницията на успех може има различно значение. 

...
За всеки човек дефиницията на успех може има различно значение. 
Коментари Харесай

Тези 10 признака показват, че вървите право към успеха

За всеки човек дефиницията на триумф може има друго значение.  Нормите на обществото са обрисували някои очевидни рамки, в които влизат " сполучливите ", само че в същина хората може да жадуват да реализират напълно друго. Всеки човек има свои персонални желания, потребности и фантазии, които движат кариерния му и персонален път.

Но по какъв начин да разберете дали сте на верния път към персоналния си триумф или просто се носите по течението?  Според разнообразни проучвания това са 10-те признака, че сте на пътя към триумфа в живота.

Вижте ги:

1. Смелост, непримиримост и увереност
Нека стартираме с нещо, за което психолозите са съгласни, че е очевиден знак, предсказващ триумф: храброст.

Смелостта, както е дефинирана от психолога Анджела Дъкуърт, е способността да се придържате към предизвикателни задания и да ги довеждате до дъно. Въпросът е да бъдеш непрекъснат, даже когато нещата станат сложни.

Успешните хора не са тези, които в никакъв случай не се провалят. Те са тези, които не престават напред, без значение какъв брой пъти са се провалили. Те не гледат на неуспеха като на задънена улица, а като ходило към триумфа.

Ако откриете, че проявявате устойчивост пред лицето на компликациите и упорствате към задачите си макар трудностите, имате храброст. А съгласно логиката на психиката това е явен знак, че вървите по пътя към триумфа. Не става дума в никакъв случай да не се проваляте. Става дума за това да ставате още веднъж всякога, когато се случи.

2. Прегръщане на смяната
Друг знак, че сте на пътя към триумфа, е способността ви да се адаптирате и да приемете смяната.

Промяната е неизбежна. Това е нещо, което всички претърпяваме, без значение дали ни харесва или не. Но по какъв начин реагираме на тази смяна е най-важно.

Ако когато ви следва смяна (особено в кариерата) и вие се концентрирайте не върху евентуалните капани, а върху опциите и шанса да научите нещо ново, да се развиете и т. н., това значи, че вие ще превърнете тази смяна в скок нагоре.

Ако не се страхувате да излезете от зоната си на комфорт и да отворите вратата към нови благоприятни условия, това е добър знак.

Ако можете да гледате на смяната като на опция, а не като на опасност, вие сте напът да постигнете триумф в живота. Защото триумфът не зависи единствено от това къде сте сега; става дума за това до каква степен сте стигнали и до каква степен сте подготвени да отидете още по-далеч.

3. Дискомфортът не ви пречи
Повечето от нас копнеят за комфорт, търсят обстановки, които ни карат да се усещаме сигурни и спокойни.

Може да гравитираш към познатото и да избягваш да излизаш отвън зоната си на комфорт, или може да си от вида, който непрекъснато прекрачва границите си.

Предопределените за триумф постоянно имат неповторима връзка с дискомфорта. Вместо да се опасяват от него, те схващат, че растежът постоянно изисква несъмнено равнище на дискомфорт.

Ако откриете, че непринудено навлизате в непознати територии, търсейки нови прекарвания макар евентуалния дискомфорт, тогава показвате още един знак за предстоящ триумф. Не забравяйте, че зоните на комфорт може да са сигурни, само че рядко се реализира нещо огромно в техните граници.

4. Оптимистична вероятност
Една обща линия измежду сполучливите хора е позитивният им мироглед за живота. Те са склонни да виждат чашата на половина цялостна, даже когато са изправени пред провокации. Този оптимистичен метод на мислене им оказва помощ да виждат благоприятни условия там, където другите могат да видят спънки.

Но оптимизмът не е в игнорирането на действителността или замазването на проблемите. Става дума за метод към компликациите с позитивна и самодейна настройка, вярвайки, че имате силата да ги преодолеете.

Този тип мислене може да бъде мощен мотиватор, който ви тласка да се стремите към задачите си и не разрешава на неуспехите да ви пречат. Ако сте човек, който като цяло има оптимистичен мироглед за живота, това е добър знак, че сте напът към триумфа.

Не забравяйте, че вашето отношение към живота постоянно може да оформи вашите прекарвания. Изберете позитивната настройка и я оставете да ви води към задачите ви.

5. Ориентирани сте към задачата
Успешните хора знаят къде желаят да отидат и имат проект по какъв начин да стигнат до там. Те си слагат ясни, постижими цели и подхващат поредни дейности към тях.

Наличието на цели ви дава чувство за посока, пътна карта до мечтаната дестинация. Помага ви да фокусирате силата и ресурсите си на верните места, без значение дали става въпрос за основаване на нов бизнес, асимилиране на нови умения или работа за покачване.

6. Способност да казвате „ не “
Често свързваме триумфа с това да бъдеш човек, който постоянно е подготвен да се възползва от опциите, постоянно отворен за нови прекарвания.

Може да почувствате предпочитание да се съгласите с всяка молба или опция, която ви се изпречи, само че имате ли смелостта да кажете „ не “, когато има значение?

Изненадващо, способността да казваш „ не “ е мощна линия на сполучливите хора. Не става дума за това да си отрицателен. Става дума за познаване на вашите цели, схващане на вашите ограничавания и отбрана на вашето време и сила за това, което в действителност има значение.

Ако откриете, че можете да отхвърляте поръчки или благоприятни условия, които не дават отговор на вашите цели, тогава показвате още един знак за предстоящ триумф. Не забравяйте, че да кажете „ да “ на всичко значи да кажете „ не “ на нещо значимо. Всичко опира до баланс и фокус.

7. Устойчивост
Една линия, която постоянно се подценява, само че е от решаващо значение за триумфа, е устойчивостта. Животът не всеки път върви безпрепятствено и всички се сблъскваме с неуспехи и провали. Но има значение по какъв начин ще отговорим на тези провокации.

Постоянството в лицето на компликациите е постоянно срещана линия измежду сполучливите хора. Те не виждат неуспеха като задънена улица, а по-скоро като част от процеса. Те схващат, че всеки крах е стъпка по-близо до задачата им.

Ако имате смелостта да продължите, даже когато нещата станат сложни и не се разубеждавате елементарно от неуспех, тогава показвате още един мощен знак за предстоящ триумф. Помнете, че не става въпрос за това какъв брой пъти падате, а за това какъв брой пъти се изправяте.

8. Прегръщане на провокациите
Всички сме изправени пред провокации, само че по какъв начин реагираме на тях може да приказва доста за нашия капацитет за триумф.

Може да срещнете затруднение и да се почувствате изумени от мащаба му или може да го видите като опция да се учите и да растете.

Успешните хора не се възпират от провокациите. По-скоро ги прегръщат, виждайки ги като стъпала към задачите си. Те схващат, че битката е част от всяко пътешестване и без нея дестинацията не би имала толкоз огромна стойност.

Ако установите, че преодолявате компликациите, вместо да ги избягвате, приемате неуспеха като образователен опит, вместо да се страхувате от него, може просто да проявявате първия симптом на съдбоносен триумф.

9. Самодисциплина
Една от главните черти, които отличават сполучливите хора, е тяхната самодисциплина. Те имат способността да управляват импулсите, страстите и държанието си, с цел да реализиран дълготрайните си цели.

Самодисциплината значи да вършиме избори, които ви водят към задачите ви и надалеч от разсейването или незабавното задоволство. Става дума да правиш това, което би трябвало да се прави, даже и да не ти се желае да го правиш.

Независимо дали става въпрос за придържане към здравословна диета, поддържане на постоянни извършения или довеждане докрай на план преди крайния период, самодисциплината играе решаваща роля за постигането на триумф.

Ако имате мощно възприятие за самодисциплина, вие показвате един от най-значимите признаци на евентуален триумф. Не забравяйте, че дисциплината е мостът сред задачите и достиженията.

10. Учене през целия живот
Най-успешните хора схващат, че ученето не стопира с формалното обучение. Те са ангажирани с непрестанно учене, непрекъснато търсят нови познания, умения и опит.

Ученето през целия живот ви прави адаптивни, новаторски и любопитни. Това ви разрешава да продължите да растете и да се развивате в персоналния и професионалния си живот, написа tialoto.bg.

Ако гледате на живота като на безкрайна опция да се учите и развивате, поздравления! Вие въплъщавате една от най-важните черти на сполучливите хора. Не забравяйте, че колкото повече научавате, толкоз повече осъзнавате какъв брой доста има да научите.

Всеки един от нас носи капацитета за триумф в себе си. Става дума за това да разпознаем тези черти в себе си и да ги подхранваме.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР