Месец май беше много наситен като турнири и отличен за

...
Месец май беше много наситен като турнири и отличен за
Коментари Харесай

Отличен 6 за борбата ни през месец май

Месец май беше доста кондензиран като шампионати и отличен за българската битка. Защото спортистите ни в другите възрастови групи ни зарадваха с тъкмо 6 златни медала - 3 при мъжете и дамите от националния тим, два при децата и един при юношите до 23 години.

Най-важен беше шампионатът в Истанбул, който дефинира последните олимпийски квоти. Такива завоюваха Айк Мнацаканян при класиците, Магомед Рамазанов при свободняците и Юлияна Янева при дамите. Остава горчилката от контузциите на звездите ни - Кирил Милов и Едмонд Назарян, които ще пропуснат Игрите в Париж. Но въпреки всичко България ще бъде показана от петима борци. Преди конкуренцията в Истанбул квоти завоюваха още Семен Новиков и Биляна Дудова. Равносметката е по 2 квоти при класиците и дамите, една в свободната категория.
 Снимка 666032
Източник:

Добрите вести продължиха на 16 май. Тогава Стефан Стефанов стана европейски първенец за деца до 15 години в Лутраки, Гърция. Воден от треньора Сава Семков, той не остави късмет на своите противници и се върна у нас като №1 на Стария континент.

Още на идващия ден - 17 май, европейско злато при девойките до 15 години завоюва и бесарабската българка Валерия Станчева - състезателка на ЦСКА. За да затвърди положителното ни показване в южната ни съседка.
 Снимка 665740
Източник:

Вчера ни зарадва и Ален Хубулов, станал отличник на Европа на шампионата за юноши до 23 години. Така месецът може да бъде разгласен за сполучлив.

Какво следва? От 5 до 9 юни в Будапеща ще се организира Втори рейтингов шампионат за мъже и дами, а България ще бъде показана от асовете си в националния ни тим. В завършек на идващия месец е и европейското състезание за кадети до 17 години във Финландия.

Най-българският спорт още веднъж реализира триумфи в другите възрастови групи и дава поръчка да върне старите времена на популярност и злато. Оценката за май е отлична, само че занапред следва доста работа и хората във Федерацията осъзнават добре това.
 Снимка 666611
Източник:
 От ужаса на войната до европейско злато в битката
От ужаса на войната до европейско злато в битката

Историята на Валерия Станчева
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР