Служителите на белгийското федерално правителство вече няма да имат право

...
Служителите на белгийското федерално правителство вече няма да имат право
Коментари Харесай

Белгийското правителство забранява "ТикТок" на служебните телефони

Служителите на белгийското федерално държавно управление към този момент няма да имат право да употребяват китайското видеоприложение " ТикТок " на служебните си телефони, сподели белгийският министър председател Александер Де Кро, представен от " Ройтерс ".

Де Кро съобщи, че белгийският съвет за национална сигурност е предизвестил за рисковете, свързани с огромните количества данни, събрани от " ТикТок ", която е благосъстоятелност на китайската компания ByteDance, и обстоятелството, че от компанията се изисква да сътрудничи на китайските разследващи служби.

" Това е действителността ", сподели министър председателят в изказване. " Ето за какво е разумно да забраним потреблението на " ТикТок " на телефони, предоставени от федералното държавно управление ", се добавя в него.

и предишния месец не разрешиха " ТикТок " на телефоните на чиновниците си заради възходяща угриженост, обвързвана с компанията и въпроса дали китайското държавно управление може да събира потребителски данни или да прокарва своите ползи.

Пекин отхвърля да има сходни планове.

Белгийското фламандско районно държавно управление разгласи в четвъртък, че ще ограничи достъпа до " ТикТок " на телефоните на чиновниците си, а други районни управляващи бяха призовани от Де Кро да приложат същите правила.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР