Прогнозират загуба на торитеПредстои ожесточена кампанияБританският премиер Риши Сунак свика

...
Прогнозират загуба на торитеПредстои ожесточена кампанияБританският премиер Риши Сунак свика
Коментари Харесай

Сунак свика парламентарен вот на 4 юли

Прогнозират загуба на торите
Предстои яростна акция

Британският министър председател Риши Сунак свика парламентарните избори в страната на 4 юли - по-рано, в сравнение с чакаха политици и коментатори, съобщи Ройтерс.

Прогнозите са на вота ръководещите в този момент консерватори, които са на власт от 14 години, да изгубят от опозиционната Лейбъристка партия. Проучванията дават на лейбъристите преднина от 20% пред торите.

Анализатори дефинираха изтеглянето на изборите като рискована тактика. Според Ройтерс Сунак е решил, поради избрани триумфи в ръководството като ограничението на инфлацията и най-високия стопански растеж за последните години, че в този момент е моментът да поеме риск и да показа публично програмата си пред гласоподавателите.

В предизборната акция предстоят яростни конфликти по въпросите, свързани с стопанската система и защитата.

Сунак и неговото държавно управление упрекват Лейбъристката партия, че счита да вдигне налозите и че є липсва явен проект за Англия във все по-опасен свят.

Лейбъристите пък упрекват държавното управление за 14 години едва ръководство на стопанската система, при което народът е обеднял, и за неналичието на нужна за бизнеса непоклатимост. “Мислим, че страната плаче за парламентарни избори ”, съобщи пред кореспонденти представител на водача на лейбъристите Киър Стармър.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР