Ефективността на разследванията и проверките по казуса с Нотариуса“ е

...
Ефективността на разследванията и проверките по казуса с Нотариуса“ е
Коментари Харесай

Румен Радев за правосъдието: Обществото ни трябва да разкъса мрежата, в която мафията го е оплела

Ефективността на следствията и инспекциите по проблема с „ Нотариуса “ е индикатор за положението на правосъдната ни система, бе очебийно на среща на президента със Съюза на съдиите в България

„ Борбата за върховенството на правото е битка за метода, по който да се развива България. Тя е дълг на всяка виновна институция, на професионалната юридическа общественост и на обществото “ , съобщи президентът Румен Радев на среща с представители на Съюза на съдиите в България , която се организира през днешния ден на „ Дондуков “ 2 по самодейност на професионалната организация.

По време на срещата от Съюза на съдиите сложиха редица въпроси, свързани с промяната в системата на правораздаването , методите, по които се дефинира кадровото развиване на магистратите и ефикасното взаимоотношение сред институциите. Президентът акцентира нуждата от връщането на публичното внимание върху смисъла на промяната в българското правораздаване и изрази страдание, че в 49-то Народно заседание тематиката беше употребена като заслон за прокарването на разнообразни противоречиви промени в Конституцията.

Ефективността на следствията и инспекциите по отношение на мрежата за въздействие на Мартин Божанов-Нотариуса е индикатор за положението на системата на правораздаването, бе общата позиция на участниците в срещата. Президентът напомни, че неведнъж е поставял въпроса за откриване освен на причинителите на убийството на Божанов, само че и на поръчителите и кукловодите, както и на незаконните зависимости сред политика и правораздаване .

Румен Радев подсети и за думите си, че обществото ни или ще раздра мрежата, в която мафията го е оплела, или тази мрежа ще задуши страната . Обща бе и позицията, че прекратяването на активността на краткотрайната комисия за инспекция на активността на Мартин Божанов в предходното Народно заседание, не би трябвало да води до намаляване на публичния напън и на институционалните старания за разкриването на този основен за бъдещето на българското правораздаване случай.

Димитър Главчев пита Народното събрание: Кой ще съставлява България във Вашингтон?

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР