Представители на технологичната индустрия във Великобритания, твърдят, че изкуственият интелект

...
Представители на технологичната индустрия във Великобритания, твърдят, че изкуственият интелект
Коментари Харесай

Изкуственият интелект навлиза стремително в учебните програми

Представители на софтуерната промишленост във Англия, настояват, че изкуственият разсъдък би трябвало да бъде неразделна част от учебната стратегия. Според тях технологията става все по-често срещана част от живота ни и децата още в началното учебно заведение ще порастват дружно с него. За финален път Националната образователна стратегия на Обединеното кралство е била обновявана през септември 2014 година Десет години обаче са дълъг интервал от време в региона на електрониката. Учебната стратегия дефинира условията за преподаване във всички учебни заведения в страната, с цел да се подсигурява, че всички възпитаници получават стандартизирано равнище на обучение. Роджър Гроган е създател на Jam Coding, компания, която е профилирана в образованието на възпитаници по компютри, шифроване, схеми и изкуствен интелект.
Ние сме в самото начало на придвижването за изкуствен интелект. Всъщност бих споделил, че към момента сме в самото начало на цифровата гражданска война. Така че ние, като учители в класната стая, би трябвало непрекъснато да развиваме това, което преподаваме, и метода, по който го преподаваме.
Роджър Гроган, създател на Jam Coding

От стартирането му предходната година учебните заведения по света се борят с потреблението на ChatGPT от учениците на фона на опасения за преписване и измами. В Дания обаче пет гимназии вземат участие в двугодишен план за потребление на технологията в помощ на учениците. Училището в Хорсенс, в което се образоват към 1200 деца, е едно от тях. Там учителите употребяват другите принадлежности за разбор и улеснение на разбираемостта.
Опитът ми демонстрира, че учениците го употребяват, без да се замислят, и по този метод той се трансформира в спънка за образованието им. Тук пристигна концепцията, че в случай че можем да променим метода, по който го употребяват, тъй че да се трансформира в инструмент за учене, то тогава ще спечелим доста в просветителна среда. В същото време ние даваме на учениците нов инструмент и развиваме взаимоотношенията си.
Мете Мьолгаард Педерсен, преподавател по британски език в гимназия в Хорсенс

Според министерството на образованието и науката на България, учителите могат да употребяват изкуствен интелект в образованието на своите ученици. Българските управляващи описаха своите рекомендации в документ, който изпратиха до учебните заведения по-рано тази година. В него са показани избрани обстановки, в които тази технология би помогнала за постигането на просветителните цели.

През последните две години изкуственият разсъдък навлезе бързо в живота на всички. Станахме очевидци на взрив на чатботове и други принадлежности. Учители от целия свят обаче се тормозят, че тази технология може да навреди на цялостния развой на образование. Други пък приканват за нейното консолидиране в образователната система.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР