След Германия и Италия въвежда наказания за неваксинираните. Но за

...
След Германия и Италия въвежда наказания за неваксинираните. Но за
Коментари Харесай

Италия с драконовски наказания за неваксинираните

След Германия и Италия вкарва санкции за неимунизираните. Но за разлика от немците, които стопират обезщетенията на неимунизирани работещи, които са принудени да се подложат на карантина, италианците напряко стопират заплати.

Италианското държавно управление е приело заповед, важаща както за частния, по този начин и за обществения бранш, с която подрежда на фирмите да не заплащат на тези от чиновниците си, които отхвърлят да се имунизират против SARS-CoV-2.

Заповедта подрежда всички служащи да разполагат с така наречен „ зелен паспорт “ – документ, сертифициращ имунизация против вируса. Това слага доста въпросителни върху това какво ще се случи с милионите италианци, които към момента не са се имунизирали.

Правителството даже пробва да избегне евентуални правосъдни каузи против себе си като не предлага на фирмите непосредствено да увоняват неимунизираните си чиновници, само че ги „ поучава “ да не им заплащат. В същото време всеки, който не съблюдава „ рекомендациите “ и се появи на работното си място без да покаже имунизационния си документ, е застрашен с санкция до 1500 евро.

Дори тези, които са били инфектирани от коронавирус и са преболедували са застрашени от новата заповед. Според нея даже те ще би трябвало да сложат най-малко една доза от имунизацията, като проява на „ единодушие “, с цел да могат да извадят своя документ.

На 1 септември Италия разшири обсега на имунизационните си паспорти. Така те са нужни както за университетите, по този начин и за учебните заведения.

Неваксинираните не могат да употребяват междуградски публичен превоз, нямат право да влизат в музеите, стадионите, театрите, фитнесите, закритите пространства на питейни заведения и заведения за хранене. Там също е наложително представянето на имунизационен паспорт.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР