Славните воини на 68-а бригада... освободиха местността Благодатне, заявиха във

...
Славните воини на 68-а бригада... освободиха местността Благодатне, заявиха във
Коментари Харесай

Украинската армия съобщи за първо превзето селище от началото на контранастъплението си

" Славните воини на 68-а бригада... освободиха местността Благодатне ", обявиха във " Facebook " украинските сухопътни войски. Към известието има видео, на което бойци слагат украинското знаме на разрушена постройка.

Отбелязва се, че в селото са живели 1000 души преди войната.

" Виждаме първите резултати от контранастъпателните дейности ", съобщи в ефирен ефир украинският боен представител Валерий Шершен. Той сподели, че селото е на границата сред Донецка и Запорожка облст, на няколко километра на юг от следеното от Киев село Велика Новосилка.

Междувременно Евгений Пригожин сподели през днешния ден, че бойците му от " Вагнер " няма да подпишат никакъв контракт с министъра на защитата на Русия Сергей Шойгу . Така той обществено отхвърли опита на министерството на защитата да подчини неговата частна военна компания, съобщи Ройтерс.

Основателят на " Вагнер " Евгений Пригожин нееднократно е упреквал съветското военно управление в " изменничество ", защото съгласно него те не съумяват да водят вярно войната в Украйна.

Нито Шойгу, нито началникът на генералния щаб Валерий Герасимов не са коментирали обществено обидите от страна на Пригожин, чиито сили през май превзеха украинския град Бахмут след борба, в която починаха десетки хиляди души.

Министерството на защитата съобщи през вчерашния ден, че Шойгу е наредил на всички " доброволчески отряди " да подпишат контракти с неговото министерство до края на месеца - стъпка, която съгласно него ще увеличи успеваемостта на съветската войска.

Снимка: Скрийншот/Телеграм

Пригожин и наемниците му от " Вагнер " се прочуха с дестабилизирането съгласно Съединените щати на страни в Африка, ограбването на естествените им запаси и с намесата в президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година Той съобщи, че Съединени американски щати са дестабилизирали толкоз доста страни по света, че Вашингтон няма моралното право да прави сходни изказвания.

Пригожин съобщи, че " Вагнер " е изцяло зависещ на ползите на Русия, само че че високоефективната му управническа конструкция ще пострада, в случай че се подчинява на Шойгу.

" Шойгу не може да управлява вярно военни обединения ", сподели Пригожин и добави, че " Вагнер " координира дейностите си в Украйна с военачалник Сергей Суровикин, който съветските медии нарекоха " военачалник Армагедон ".

Пригожин съобщи, че поради отхвърли му да се подчини на заповедта министерството би могло да спре доставките за " Вагнер ".

" Това, което ще се случи след тази заповед, е да спрат да ни доставят с оръжия и муниции. Ще се разберем, както се споделя ", съобщи Пригожин. " Когато обаче стане напечено, ще дотичат при нас и ще ни дадат оръжия и муниции и ще молят да им помогнем. "

Днес Русия и Украйна си размениха близо 200 военнопленници

Русия и Украйна оповестиха по едно и също време връщането на близо 100 бойци от всяка страна, съобщи Ройтерс.

Министерството на защитата на Русия заяви през днешния ден в обява в приложението за известия Телеграм, че 94 руснаци, намиращи се в украински плен, са били освободени след договаряния и ще бъдат отведени в здравно заведение, където ще бъдат прегледани.

Ръководителят на президентската администрация на Украйна Андрий Ермак съобщи, че са върнати 95 украински военнослужещи, в това число някои ранени. Сред тях има членове на националната армия и граничари.

Ермак сподели, че освободените са взели участие в бойни дейности край град Мариупол, който предходната година беше под съветска блокада в продължение на седмици, край атомната електроцентрала в Чернобил, която предходната година за малко беше завладяна от съветските сили, от Змийския остров в Черно море и от Бахмут, който към момента е в центъра на бойните дейности в източната част на страната.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР