С оглед на създалата се ситуация и резултатите от изборите,

...
С оглед на създалата се ситуация и резултатите от изборите,
Коментари Харесай

Валерия Велева: Единственият правилен ход на ГЕРБ бе да предложи експертен кабинет

" С оглед на създалата се обстановка и резултатите от изборите, които приказват за доста сериозен срив електорален на партията, това беше единственият верен ход на Борисов - да предложи подобен експертен кабинет с първия мандат и с присъединяване на всички политически сили, които да предложат такива специалисти ".

Това съобщи в предаването " Пресечна точка " по " Нова телевизия " журналистът Валерия Велева.

" Естествено, че като първа политическа мощ ГЕРБ би трябвало да резервира премиерското място. Показа и кои са значимите министерства, на които ГЕРБ ще държи, което е безусловно разумно. Колкото и да ми се желае да кажем, че е недържавническо държанието на Политическа партия, само че то е разумно предвид на тяхната линия, която те следват. Оттук нататък е значимо останалите политически сили, към които Борисов се обърна, дали ще бъдат държавници, както той сподели. Интересното е, че през вчерашния ден Българска социалистическа партия споделиха: " Ние сме подготвени да подкрепим експертно държавно управление ". Но каквото и както и да го нарекат, то ще бъде съдружно. И би трябвало да има съдружно съглашение. Другият вид е, че ще търсят поддръжка по политики, което е тип държавно управление на малцинството или държавно управление с размита политическа поддръжка в Народното събрание, което не е устойчиво. Вчера Българска социалистическа партия сподели, че е готово да поддържа такова държавно управление, в което само Борисов да не е министър председател. И ето, сякаш Борисов върви по формулата на ръководство на Нинова и през днешния ден сподели, че няма да е министър председател. Тоест, отваря се някаква малка врата, някаква ниша, някакъв процеп, през който да влезе Българска социалистическа партия като евроатлантическа партия ", сподели тя.

" Проблемът е персоналното его и реванша.  Проблемът е, че Политическа партия не желаят да влязат в този момент в това ръководство, тъй като те би трябвало да гонят реванш. Което е доста неприятно и не държавническо. Ние в този момент след тези избори се връщаме в изходната точка при разрушение на сглобката. Отново имаме преговорен екип от трите дами на ГЕРБ, още веднъж имаме покана към всички партии, още веднъж имаме това да се прави програмно държавно управление, а не политическо ", съобщи още журналистката.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР