Европейският съюз заплаши да повиши митата върху китайските електрически превозни

...
Европейският съюз заплаши да повиши митата върху китайските електрически превозни
Коментари Харесай

ЕС заплашва да повиши митата върху вноса на китайски електрически автомобили

Европейският съюз заплаши да увеличи митата върху китайските електрически транспортни средства, ескалирайки комерсиалния спор по отношение на дотациите на Пекин за износа, за които Брюксел се притеснява, че вреди на локалните производители на коли.

Европейската комисия, изпълнителният орган на Европейски Съюз, съобщи, че ще наложи краткотрайни мита, които ще доведат до това китайските производители на коли да бъдат изправени пред спомагателни мита от цели 38%, по отношение на настоящето равнище от 10%.

Комисията сподели, че се е свързала с китайските управляващи, с цел да разиска констатациите от своето следствие на дотациите и „ да изследва вероятните способи за разрешаване на проблемите “.


„ Ако полемиките с китайските управляващи не доведат до дейно решение “, новите ставки ще влязат в действие краткотрайно до 4 юли, се споделя в прессъобщение на комисията.

Електрически коли са най-новата точка на възпламеняване в по-широк търговски спор по отношение на това, което съгласно Брюксел е несправедливата д...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР