“Вратата на крепостта ни няма да бъде разбита отвън, а

...
“Вратата на крепостта ни няма да бъде разбита отвън, а
Коментари Харесай

Нинова: Вратата на крепостта ни няма да бъде разбита отвън

“Вратата на крепостта ни няма да бъде разрушена извън, а ще бъде отворена от вътрешната страна ”. Това уточни водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в отворено писмо до членовете на партията, публикувано от пресцентъра на социалистите.

Ден по-рано Нинова, откакто от младежката организация на партията желаеха отдръпването ѝ поради неприятния резултат на изборите. Българска социалистическа партия получава 7,06 % или 151 557 гласа на изборите за Народно заседание и 7,01 % поддръжка или 141 178 гласа на европейския избор, което я подреди на пето място.

" Моля приемете оставката ми. Приемете дълбокото ми почитание към вас ", написа Нинова към членовете.

И прибавя:

" Правила съм неточности, само че в никакъв случай не ви предадох и не продадох Българска социалистическа партия, все пак, на което бях подложена. Посветих осем години на това да изчистя партията от клиентелизъм, зависимости и използването ѝ за трупане на персонално благосъстояние и привилегии. Останахме единствените, на които задкулисието, " дълбоката страна " и мафията не могат да диктуват какво да вършим ".

Нинова декларира, че няма да взе участие в работата на Изпълнителното бюро и Националния съвет на Българска социалистическа партия, с цел да се “избегнат всевъзможни внушения за моя интервенция в решенията на груповите органи на партията ”.

Тя предвижда, че предстоят тежки месеци за Българска социалистическа партия. И прецизира, че не са минали и 24 часа от оставката ѝ и наддаването за Българска социалистическа партия е почнало.

" Чуха се изявления, които съставляват оттегляне от наши дългогодишни позиции. И да знаете, че вратата на крепостта ни няма да бъде разрушена извън, а ще бъде отворена от вътрешната страна ", показва Нинова.

Нинова заявава, че точно членовете на партията са нейната мощ.

" Познавам ви: вие сте същински, почтени и почтени хора. Вие, членовете, сте силата на партията, а не върхушката ѝ ", разяснява тя. Нинова ги приканва да не разрешават да им лишават най-демократичното право на директен избор на ръководител. " Не позволявайте някъде скритом да решат и да ви конфигурират подвластен и комфортен човек отпред! Вие сте на ход! Не давайте партията на търговците! Не позволявайте парите да убият полезностите ни ", се показва в позицията.

И добавя:

" Претърпяхме тежка загуба на изборите за 50-ото Народно събрание и за Европейски парламент. Поемам отговорността за тези пагубни резултати и депозирам оставката си пред всеки един от вас - тези, които ме избрахте за ваш ръководител и единствените, които имате право да я получите ".

Нинова декларира и, че се надява да спрат лъжите и интерпретациите на " знайни и незнайни платени анализатори ", които нямат визия от разпоредбите и Устава на Българска социалистическа партия, само че непрекъснато разясняват " неистинската " ѝ оставка.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР