Скорошен доклад за състоянието на световния пазар за луксозни стоки

...
Скорошен доклад за състоянието на световния пазар за луксозни стоки
Коментари Харесай

Китайските потребители представляват една трета от глобалния пазар за луксозни стоки

Скорошен отчет за положението на международния пазар за първокласни артикули демонстрира, че оборотът на световния пазар за първокласни артикули е достигнал 1.2 трилиона евро (1.4 трилиона долара), като китайските консуматори са съдействали с 32% за него.

Експерти плануват, че този % ще се повиши до 44% или 1 трилион юана (151.5 милиарда долара) до 2025 година Според отчета, междинната класа в Китай и поколението на 90-те съставляват основната покупателна мощ на световния пазар за първокласни артикули. С годишен наличен приход от 10 000 до 16 000 $, зараждащата междинна класа се трансформира бързо в мотор на потреблението на първокласни артикули. Жените водят по проценти с 62%, до момента в който младото потомство съставлява 45% от общите купувачи.

В отчета се показва още, че едвам 70% от китайските консуматори купуват първокласни артикули в страната. Възползвайки се от взрива на електронната търговия в Китай, първокласните марки започнаха да отварят магазини в платформи като Tmall.com, WeChat, JD.com и др.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР