Ситуацията има комичен характер. Обикновено това нещо е за проверка,

...
Ситуацията има комичен характер. Обикновено това нещо е за проверка,
Коментари Харесай

Генерал Васил Василев каза защо не трябва да се уволняват полицаите от Ихтиман и как се е стигнало до ромския произвол

Ситуацията има смешен темперамент. Обикновено това нещо е за инспекция, тъй като се разиграва в районното ръководство. Там не би трябвало да го тормозят, би трябвало да се извикат лекари и да преценяват дали да го оставят за 24 часа. Това сподели някогашният началник на Национална полиция военачалник Васил Василев в ефира на bTV, разяснявайки обвиняванията на Манол Димитров, който твърди, че е станал жертва на полицейски произвол в полицейското ръководство в Ихтиман. Василев уточни по какъв начин това се прави на Запад. „ В Съединени американски щати, в случай че има подозрение, че водач е пийнал, той се смъква от колата, кара се да върви по права линия, да прави поза щъркел или везна. Ако в действителност е несъответстващ, той е задържан и откарван в районното “, сподели той.

Говорейки за скорошните ромски безредици в Ихтиман, Василев сподели: „ Познавам София област като ръката си. Мерки страната не взима за този регион. Преди година е имало също един подобен случай, при който ромите са изпочупили коли на Министерство на вътрешните работи с камъни и тояги. В коя страна служителите на реда са положени на такива издевателства, като тук? Това се случва тъй като сме се примирили “.

Във вторник престъпен екшън се разигра в Ихтиман. Опит за арест на водач без брошура докара до конфликти сред служители на реда и роми. Двама униформени пострадаха при случая. Полицаите пробвали да спрат джип, който криволичел по пътя. Шофьорът се опитал да избяга, блъснал патрулката и се скрил в махалата. Когато екипите отишли на адреса да арестуват Мюлер Дунавски, избухнал скандал и се стигнало до конфликти. Шестимата служители на реда описват, че за секунди били обкръжени от 60 души.

Генералът изясни и по какъв начин се е стигнало до въпросните обстановки. „ 20 и нещо години сътворяваме една каста, която непосредствено гази закона, не плашат налози, строят нелегално, раждат на по 12. Какви ограничения се взеха в Орландовци, в Пазарджик. Откриха един фургон и нищо. Утре тези сбития може да се върнат. Генералното решение е върховенството на закона. Няма ли го, няма да стане “, сподели още той.

По думите му, когато потегля да се строи противозаконна къща, страната би трябвало да дойде и още на първата копка и да вземе лопатата, а „ а ние чакаме да се вдигне къща на 3 етажа “.

Говорейки още за притеснителния случай с Манол от Ихтиман, Василев сподели, че клипът уронва престижа на полицията “, само че лицата, които са го създали, никога не би трябвало да бъдат уволнявани. „ Трябва, в случай че аз съм шефа, ще намеря и индивида, който е снимал и ще го запитвам за какво не е докладвал на началника си за този клип. Ще го санкционира. Но никога няма да пристъпя към уволняване, тъй като това ще е победа на тези, които са против закона “, сподели Василев.

Говорейки за случая с колата на Деси Радева, Василев сподели, че е въпрос на „ недобра съгласуваност “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР