Над десет хиляди души излязоха на улиците на курортния град

...
Над десет хиляди души излязоха на улиците на курортния град
Коментари Харесай

Туристи, вървете си вкъщи! 10 000 жители на Палма де Майорка на протест

Над 10 хиляди души излязоха на улиците на курортния град Палма де Майорка на най-големия от испанските Балеарски острови - Майорка, с цел да стачкуват против напора от туристи под наслова " Туристи, вървете си у дома! ", съобщи ДПА.

Мнозина носеха плакати с надписи " Нека кажем " Стига! " и " Майорка не е за обмен " по време на протестно шествие нощес, отбелязва организацията. Според организторите към митингите са се включили двадесет и пет хиляди души, които осъждат повишаването на броя на гостите на острова и на туристическите апарткомплекси на фона на жилищната рецесия.

В шествието можеха да бъдат видени доста фамилии с дребни деца, възпитаници, студенти и възрастни хора, както и представители на синдикати, природозащитници и хора от други цивилен организации, отбелязва ДПА.

Туризмът е жизненоважен за остров Майорка, само че съгласно преобладаващата част от популацията от това перо се облагодетелстват малко на брой, до момента в който болшинството от локалните, работещи в туристическия бранш, претърпяват с ниски заплати при дефицит на жилищна повърхност, улични тапи, звук и отпадък по улиците, показва ДПА.

Постоянно живеещи на Балеарските острови са близо 1,2 милиона души. Миналата година броят на туристите е скочил до близо 18 милиона, като 14,4 милиона от тях са били чужденци.

Вчерашният митинг беше проведен, откакто в четвъртък четирима души починаха след сриване на част от двуетажния ресторант „ Медуза Бийч Клъб “ на плаж в Палма де Майорка.

Инцидентът, който съгласно полицията може да е породен от свръхнатоварване на терасата, стана в миг, когато испанските средиземноморски Балеарски острови се готвят да посрещнат милиони гости през идния летен туристически сезон.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР