Бойко Борисов: Горд съм колко манастири възстановихме.Построихме чисто нов манастир

...
Бойко Борисов: Горд съм колко манастири възстановихме.Построихме чисто нов манастир
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Горд съм колко манастири възстановихме

Бойко Борисов: Горд съм какъв брой манастири възстановихме.

Построихме чисто нов манастир в Кърджали – хубост! Гордея се и с църквите в Разград,Тервел.

Горд съм какъв брой манастири възстановихме. Най се гордея с манастира „ Свети Йон Предтеча “ в Кърджали. Три пъти са го рушили. Там построихме чисто нов манастир. Красота! Горд съм с Разград, „ Св. Борис Покръстител “, с храма в Тервел. Уникални неща!


 

Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов пред свещеници в Пещерския манастир край Земен. 

 

И добави: Даже села, в които няма един християнин, направихме църкви по 20 метра. И там хората, мюсюлманите се грижат, но няма попове. Затова направихме семинарията в Пловдив – да можете да обучите. Църкви има, а поп няма.

 

А игуменът на Гложенския манастир Никанор вметна, че самите манастири не разполагат с самостоятелни бюджети и разчитат на спомоществователството на донори.

Монахът му уточни, че имат предпочитание да бъде възобновена и основната постройка на манастира край Земен, която се нуждае от 800 000 лв..  „ Ще вкараме монахини, само че ни би трябвало някое рамо “, показа Никанор и добави: „ Ако е за мене, добре. Ама аз го желая за хората “.

„ Добре, дедо, рисков си “, съгласи се с усмивка Борисов.

Политикът участва на освещаване на възобновената столова в Пещерския манастир.  Преди да обиколи обновеното крило на храма, Борисов възпламени свещ за здраве и остави своята милостиня.

 

„ Тука какъв брой манастири възстановихме “, съобщи той , а отец Никанор му напомни кои храмове са възвърнали своя искра с помощта на средствата, предоставени по време на ръководството на ГЕРБ.

Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР