Първоначално посещението трябваше да се състои през юли миналата година,

...
Първоначално посещението трябваше да се състои през юли миналата година,
Коментари Харесай

Макрон пристигна в Германия на първото официално посещение на фре...

Първоначално визитата трябваше да се състои през юли предходната година, само че беше отсрочено в последния миг заради размириците във Франция след убийството на 17-годишен юноша от полицията.

 

Макар че Макрон постоянно посещава Германия, защото Париж и Берлин се пробват да координират позициите си във връзка с Европейски Съюз и външната политика, това е първото държавно посещаване с цялостна пищност след идването на Жак Ширак през 2000 година Макрон и брачната половинка му Брижит бяха признати от президента на Германия Франк-Валтер Щайнмайер. Посещението се реализира в миг, когато Германия отбелязва 75-ата годишнина от основаването на своята конституция след Втората международна война.

Щайнмайер провежда държавен прием за Макрон в двореца си " Белвю " в Берлин през днешния ден вечерта, преди двамата президенти да отпътуват в понеделник за източния град Дрезден, където Макрон ще произнесе тирада, а във вторник - за Мюнстер в Западна Германия. Държавното посещаване ще бъде последвано по-късно във вторник от среща сред Макрон, немския канцлер Олаф Шолц и министри от двете страни край Берлин.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР