От Съюза отново припомниха, че редица законови промени пречат техни

...
От Съюза отново припомниха, че редица законови промени пречат техни
Коментари Харесай

Съюз на военноинвалидите: Военната подготовка да е задължителна

От Съюза още веднъж припомниха, че редица законови промени пречат техни членове да получават по-високи пенсии. 

 

Според ръководителя на Съюз на военноинвалидите и военнопострадалите Петър Велчев решението за набирането на хора е в образованието. То обаче не би трябвало да става на правилото на наборната войска.

Ако не се подхващат ограничения, до 15 години цивилните жители с военна подготовка ще свършат, написаха военните в последния отчет за защитата. И предложиха законодателни ограничения за условия за подготовка на запаса в спокойно време.

Такива ограничения би трябвало да се появят след приключването този месец на Стратегически обзор на защитата. Засега МО предлага военна подготовка на част от държавните чиновници в силовия бранш. Но прецизира, че връщането на казармата не е на дневен ред.

 

За военна подготовка за първи път заприказва и президентът Румен Радев. От Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите оспориха появилото се предложение на майор помощник Александър Хашъмов от Военната академия в София.

 

В препоръчан за обществена отбрана дисертационния труд Александър Хашъмов предлага потреблението на наемници за решаването на настоящия некомплект. Това ще става по образеца на Френския и Испанския легион.

Целевата група за основаването на сходен вид формирование би била задгранични жители, напускащи районите, които обитават заради разнообразни аргументи – стопански, съществуване на конфликти. На същите следва да бъде обезпечено образование по български език, базови военни знания, както и да им бъде възложен избран обществен пакет, написа Александър  Хашъмов.

 

От Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите още веднъж припомниха, че продължава битката им за уеднаквяване на терминологията след измененията в Закона за общественото подкрепяне, които вкарват финансов предел " линия на беднотия ".

 

Все още в Закона за военноинвалидите остава критерият " обезпечен най-малък приход ", което ощетява 1870 членове на организацията. Председателят на Съюза Петър Велчев сподели, че в този момент за основа се ползва социалната пенсия за напреднала възраст, която все още е 276 лв..

 

А с новите промени основата би трябвало са стане 526 лв., каквато е линията на беднотия. Комисията по дискриминация не видя неравнопоставеност в разминаването. Но предложи актуализация на новата методика за установяване на обществени помощи, заложени в Закона за обществено подкрепяне.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР