Симеон Христов,автор, изпълнител и продуцент на българска музикаОсновните български телевизии

...
Симеон Христов,автор, изпълнител и продуцент на българска музикаОсновните български телевизии
Коментари Харесай

Има ли политици с български сърца и кураж!

Симеон Христов,
създател, реализатор и продуцент на българска музика

Основните български малките екрани и радиа не утвърждават въвеждането на най-малък % българска музика в националният ефир! Посочва се като главен проблем скуката, която можело да настъпи, в случай че най-малко една трета от музиката е българска. Това не е тъкмо по този начин! През последните 50-60 години Има създадена голямо количество качествена българска музика. Има с какво да се стартира. Но страхът им е обвързван с това, дали българските производители на музика могат да обезпечат огромен размер качествена нова музика от всички жанрове.

Производството на този значим нравствен артикул, музиката, зависи и от тях - от медиите. Те го водят до ушите и сърцата на българския консуматор. Но има и още нещо. От тях, медиите, зависи какво ще получат за своя труд основателите на музика. Знаят ли уважаемите български консуматори на музика, че въз основа на предаваните по медиите песни се образуват и средствата, които получават българските създатели, реализатори и продуценти? Че от кое място могат да знаят, като този жизненоважен за основателите на музика факт не е оповестен задоволително ясно. Държавните служители също мълчат гузно по въпроса! Вследствие излъчените песни по радиа и малките екрани се разпределят няколко десетки милиона лв., изчислени по една формула. Малка част остават за българските производители, тъй като дребен е техният пазарен дял, образуван от същите тези медии. Ето за какво мисля, че българските медии са длъжници на българския народ и просвета. И по тази причина е редно да поемат и своята тежест от промяната, в случай че някой изобщо има куража да я реализира.

Но най-големият дебитор на българския народ за незадоволителното създавана Нова и Качествена българска музика въпреки всичко не са медиите. Това е Държавата.

Построиха се огради по границата с Турция, с цел да спрат прииждащите вълни емигранти. Армия и полиция са подготвени да водят война с тях и да опазят територията ни. Чудесно! А къде беше страната, когато през границите на България гладко минаха ориенталските армии на кючека и влязоха в душите на децата ни? И не престават да влизат! Къде бяха всички министри на културата и екипите им от 30 години насам, гледащи безучастно на тази източна антибългарска инвазия?

Държавата стигна до такава степен в своето незаконно безучастие, че сътвори монопол върху концертната активност на българските реализатори. А тя е единственият метод те да получат средства за креативния си труд. Кой е уредник на по-голямата част от концертите на българските реализатори? Общините. С пари от страната. Малко са импресариите, тъй като мъчно се състезава против страната, мъчно се плува в сярна киселина. Ето за какво същата тази страна в този момент би трябвало да направи една тежка промяна и то по този начин, че да почисти затлачената река до дъното. Не може да се издължи за греховете си, като хвърли казуса на медиите! Хайде да забележим има ли политици с български сърца и кураж!
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР