Силно земетресение с магнитуд 6,4 по Рихтер, което удари край

...
Силно земетресение с магнитуд 6,4 по Рихтер, което удари край
Коментари Харесай

Трус с магнитуд 6,4 по Рихтер разтърси Калифорния и остави хиляди без ток

Силно земетресение с магнитуд 6,4 по Рихтер, което удари край крайбрежията на Северна Калифорния във вторник, тормози локалното население, повреди мост, провокира приключване на газ и остави хиляди хора без ток, съобщи Ройтерс.

Земетресението е станало в 2:34 ч. локално време и е било на дълбочина към 16,1 км, заяви Геологическата работа на Съединени американски щати (USGS). То е блъснало на към на 12 км западно-югозападно от Фърндейл, Калифорния, градче в окръг Хумболт, в което живеят към 15 000 души и което се намира на 420 км северно от Сан Франциско.

Местните медии и консуматори в обществените мрежи оповестяват за голям брой приключвания на газ, съборени електропроводи и най-малко един пожар в сграда във Ферндейл.

Не е ясно дали земетресението е предизвикало съществени пострадвания или смъртни случаи.

Местните медии оповестяват, че калифорнийската полиция е получила известия за пукнатини по моста над река Ил във и от Ферндейл.

Всяка година в Калифорния и Невада се случват към пет трусове с магнитуд сред 6,0 и 7,0, оповестява Los Angeles Times.

Според уеб страницата за следене на електрическата мрежа Poweroutageus.com повече от 72 000 домове и предприятия са без ток във Ферндейл и близките окръзи Хумболт.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР