Плащането на наем трябва да е временно. Ние не сме

...
Плащането на наем трябва да е временно. Ние не сме
Коментари Харесай

Брокер: Човек винаги ще е на печалба, ако плаща 10 години един наем и 10 години един заем

" Плащането на наем би трябвало да е краткотрайно. Ние не сме чак толкоз развито капиталистическо общество, с цел да получаваш постоянен приход 30 години, да може прогнозираш какво ще се случи и да живееш единствено чартърен. Ако плащаш 10 години един наем и 10 години един заем, без значение от пазарната обстановка, ти постоянно ще си на облага, тъй като ще стъпваш на някаква основа. Винаги съм казвал на моите клиенти - в случай че нямате пари за това, което желаете, направете първата стъпка - да купите това, което ви е по опциите. "

Това сподели брокерът на недвижими парцели Йордан Петров в изявление за канал " Струма ".

" За да се изтегли човек ипотечен заем в България би трябвало да има непрекъсната работа с положителни приходи. Постоянна работа значи да си назначен с трудов договор от не по-малко от 6 месеца и да имаш съответните осигурителни вноски. Трябват приходите и на двамата, в случай че човек е фамилен. Ако човек е самичък, то напълно разбираемо, се преглеждат единствено неговите приходи. С трудов контракт и с записка от шеф се отива в съответната банка. Там към този момент ще ти кажат, с приходите, които разполагаш, каква сума ипотечен заем биха ти отпуснали. Когато приходите в действителност са ти положителни и непрекъснати, банката обикновено отпуска потребителски и ипотечен заем. "  

" Аз поучавам хората, които са тръгнали да купуват парцел, да имат най-малко 20% до 30% лични средства от цената на парцела. Причината е да не останат сюрпризирани някъде по средата на пътя на договорката. Не е по никакъв начин несъмнено, в случай че нямаш лични средства, дали всичко ще е наред ", добави брокерът.

За целия пазар за 2023 година, общите размери нови ипотечни заеми са били 6.39 милиарда лева, което съставлява годишен растеж от 18.77%, спрямо 2022 година, когато ипотечните заеми са възлезли на 5.38 милиарда лева, сочат данните на Българска национална банка. 

Според статистиката на Българска народна банка към 31.12.2023 година, за последните пет години депозитите порастват с по-голям ритъм, в сравнение с заемите. Към края на предходната година, в банковата ни система има съвсем 129 милиарда лева депозити на семейства и нефинансови предприятия.

1662 евро е задлъжнялостта на глава от популацията у нас, което е над 10 пъти по-малко в съпоставяне със междинните за Европейски Съюз 18433 евро. Домакинствата у нас поддържат едно от най-ниските съотношения заеми/активи в Европейски Съюз 14,7% в съпоставяне със междинните за Еврозоната 26%.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР