Вчера, 15 юни, крал Чарлз Трети отпразнува официално рождения си

...
Вчера, 15 юни, крал Чарлз Трети отпразнува официално рождения си
Коментари Харесай

Завръщането на Кейт - гвоздеят във военния парад в чест на крал Чарлз

Вчера, 15 юни, крал Чарлз Трети отпразнува публично рождения си ден. Звездата на деня обаче беше не кралят, а Кейт Мидълтън, която се завърна към обществените си отговорности след раковата си диагноза и по този начин опроверга всевъзможни клюки за това какъв брой е зле и дали изобщо е във Англия.
 Кейт Мидълтън най-сетне се завръща
Кейт Мидълтън най-сетне се завръща

Принцесата ще се включи в Trooping The Colour

Кейт дойде дружно със фамилията си - брачна половинка си принц Уилям и децата си принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луис, в карета посред дъждовното лондонско време. За наслада на събралото се голям брой цялото семейство Уелс беше и на балкона на Бъкингамския замък.

Макар да е роден през ноември, Чарлз стана следващия английски монарх, който избра да чества обществено рождения си ден през лятото. Събитието, станало известно най-много по време на царуването на Елизабет Втора, се назовава Trooping The Colour и съставлява боен церемониал. Произходът му датира от XVII век, когато съименникът на сегашния монарх - крал Чарлз Втори, за първи път " посреща знамената ".
 Снимка 669646

Самото изнасяне на знамената пък се появява още по-назад в историята на кралството, когато на бойното поле прекосяването на знаменосците с знамената на разнообразни военни режими са били сигнал бойците да се съберат под тях.
 Снимка 669645

Крал Джордж Втори за първи път взема решение да употребява военния церемониал за дата, на която да чества рождения си ден по чисто практични аргументи. Ноември, когато е действителният му рожден ден, е прекомерно студено за сходно събитие, по тази причина той взема решение да го означи през лятото. Това се случва за първи път през 1748 година
 Снимка 669642

Традицията се съблюдава и до през днешния ден - Елизабет Втора беше родена през април, само че отбелязваше рождения си ден с през юни. Същото продължава да прави и синът й Чарлз Втори, чийто рожден ден е през ноември.
 Семейството на принца на Уелс, крал Чарлз и Камила, принц Едуард със брачната половинка си и щерка си

Семейството на принца на Уелс, крал Чарлз и Камила, принц Едуард със брачната половинка си и щерка си

През 2024 година е второто публично отбелязване на рождения му ден. Заради раковото си заболяване Чарлз не се включи в парада на кон, а дойде в карета. След като инспектира войските, кралят се насочи към Бъкингамския замък, където дружно с работещите членове на кралското семейство следи демонстрацията на Кралските военно-въздушни сили.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР