Хардуерно-софтуерната система FSD може да функционира под една или друга

...
Хардуерно-софтуерната система FSD може да функционира под една или друга
Коментари Харесай

Властите на Шанхай разрешиха на Tesla да тества пълния автопилот по улиците на града

Хардуерно-софтуерната система FSD може да действа под една или друга форма във всички електрически коли на Tesla, създадени от 2016 година насам, само че до момента нейните благоприятни условия в колите, продавани в Китай, бяха лимитирани. Неотдавна общинското държавно управление на Шанхай позволи на Tesla да тества цялостната версия на FSD върху 10 електрическия автомобил, които ще се движат по улиците на града.

Според Reuters базирайки се на The Shanghai Observer, тази стъпка е направена след визитата на Илън Мъск в Китай през април тази година. През месец май е почнала подготовката за приемане на позволение за потребление на FSD от китайските управляващи, с цел да започва услугата в страната до края на тази година. Друг резултат от визитата на Мъск в Китай беше започването на строителството на ново оборудване за стационарното предпазване на сила Tesla Megapack в Шанхай, където компанията към този момент разполага с най-големия цех за сглобяване на електрически автомобили в света.

Китайските съперници на Tesla са постигнали забележителен прогрес в създаването на автопилот за наземен превоз, като по-голямата част от съответната технология разчита на точните цифрови карти на региона. В огромните китайски градове електрическите автомобили на някои локални марки към този момент са в положение да заместват задоволително надеждно лидера, а географията на приложението им в страната ще се уголемява с времето. Tesla очевидно не желае да загуби позициите си на пазара в КНР и по тази причина се старае да изпревари локалните производители на коли в адаптирането на своя автопилот към локалните условия на работа. Тестването на FSD в Шанхай ще ѝ помогне да реализира задачата си по-бързо.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР