Диона е потресена от развоя на делото водено срещу нея

...
Диона е потресена от развоя на делото водено срещу нея
Коментари Харесай

Фолк звездата Диона: Като чуя думата „кокаин“, я асоциирам с кошмара ми в ареста

Диона е потресена от развоя на делото водено против нея за шофиране под въздействието на опиати. Фолк звездата е възмутена най-много от служителя на реда Пламен, който свидетелствал пред Темида на съвещанието, провело се предишния вторник.

 

Тя не се явила на 4 юни, само че юристът й бил там. Впоследствие била осведомена, че служителят на реда, който я спрял за инспекция през януари е трансформирал показанията си на 180 градуса. Следващото съвещание е планувано за юли.

 

Диона е безапелационна, че не е карала надрусана, нито пък е казвала на униформения това, което той е твърдял в съда.

Певицата споделя, че не се явила в залата на 4 юни по преценка на юриста й. Впоследствие схванала от бранителя й, че Пламен Чолаков е споделил пред съда, че на 24 януари, когато са я спрели с сътрудника му за инспекция, е била „ превъзбудена ” – нещо, което съгласно нея въобще не дава отговор на истината. Освен това била твърдяла, че „ в сектора, в който е, е обикновено да се подтикват с сходни субстанции ”.

„ И това не е истина. Потресена съм! Не мога да си обясня по какъв начин полицейски чиновник може в протокола си в досъдебното произвеждане да твърди, че съм била в обикновено и съответно положение, спокойна, а след няколко месеца в съда да свидетелства друго? Изобщо не го възприемам! Когато ме стопираха за инспекция, бях трезва и трезвомислеща. Дори тя сама предложила на служителите на реда да отидат да й вземат кръв за проба за опиати, тъй като била сигурна в себе си, че не е употребявала.

 

Надява се на идващото съвещание съдът да обърне внимание на много неща, както и на това, че пътният служител на реда е трансформирал показанията си. Вярва в правосъдната система и е уверена в невинността си. В деня, в който била спряна за рутинна инспекция, не е употребявала никакви неразрешени субстанции и пробата го потвърдил.

 

Предполага, че присъдата й ще е условна – била почтена и откровена, признала си, че за 29-годишната си възраст е имала своите мощни, както и слаби моменти и е употребявала опиати, само че в никакъв случай през живота си не е сядала да кара под въздействието на нещо сходно. На 24 януари даже не била използвала опиати. Не се е докосвала до тях и по-късно.

Месец-два даже не пушила цигари, била шокирана и изплашена от случилото се, както и от отрицателната вълна, изляла се върху нея.

„ Обиждаха ме хиляди хора, даже такива, които съм смятала за близки другари. Сега като чуя „ опиати ” или „ кокаин ”, асоциирам с ареста и омразата, която се изсипа от горната страна ми. След 24 януари съм попадала тук-там, където са ме пробвали. Бъзикаха ме най-малко да пипна, само че изплашена се отдръпвах с думите: „ Не, парадокс! Не желая ”. Дебело наблягам, че преди да ме спрат за рутинна инспекция, не съм била човек, който злоупотребява с опиати. Но и не отхвърлям, че съм опитвала, няма да се върша на света вода ненапита. Пробвала съм, когато съм ходила на празненства, само че в никакъв случай не съм застрашавала живота на различен човек. Абсурдно е да се кача и да карам под въздействието на опиати. Винаги, когато съм карала, съм била в безспорна кондиция. В случаите, когато съм употребявала неразрешени субстанции, ме е водил водачът ми или някой различен. “

 

И тук към този момент Диона се оплита в „ признанията “ си за въпросната преживелица. Както прочетохте нагоре, тя сама настояла да даде кръв, с цел да й създадат тест за опиати, който обаче се оказа позитивен. Освен това в никакъв случай не си е разрешавала да сяда зад кормилото, в случай че не е в кондиция…

Ето и обяснението й:

„ Сутринта, когато ме стопираха за рутинна инспекция, бях в цялостна кондиция. Отидохме в болничното заведение и БЕЗ мое единодушие, само че пък за моя сметка, ми бяха пуснали и проба за алкохол от кръвта, която ми взеха за опиати. Това обикновено ли е?! Аз дадох кръв със знанието и единодушието, че ще я ревизират за кокаин. Въпреки че при инспекцията с дрегера пробата ми за алкохол излезе негативен, те са решили, че желаят и кръвен, който също се оказа отрицателен. Между другото моят тест за опиати е казус в историята на България. Излезе единствено за 6 часа, като обяснението беше, че имало голям публичен интерес. Това не го разбирам, за мен е безусловно сеир за народа. Нормалните хора чакат за резултат една година.

 

При мен пробата сподели, че в кръвта ми има съществуване на метаболитен кокаин. Метаболитите са разградени субстанции, т.е. минало е цялостното деяние на кокаина. Минималният период да се разгради кокаинът до метаболити е седмица. Откриха в кръвта ми разградения артикул, а не веществото, само че по този начин е написана наредбата, че няма най-малък толеранс. Кокаинът може да се разгражда 2 седмици, само че резултатът му трае тъкмо 45 минути. Има страни, в които канабисът е законен – в този момент се декриминализира пушенето на марихуана и в Германия. Отиваш във федералната република или в Нидерландия, пушиш канабис, тъй като там е разрешено, само че връщайки се в България, 2 седмици не можеш да си караш колата и да си живееш живота обикновено. Защо? Защото, в случай че те заловен и ти създадат тест, който даже нямаш право да откажеш, ти взимат шофьорската брошура, горят ти парите, автомобилът, репутацията, кариерата, семейството…

 

След случилото се на 24 януари десетки юристи и елементарни хора се свързаха с мен да дам публичност на проблема с въпросната разпоредба, поради която мнозина са останали без работа, шофьорски книжки и автомобили… “.

 

Всичко това идва да рече, че Диона е употребявала кокаин в двете седмици преди инспекцията. Тя обаче бърза да се оправдае с думите: „ Никой не знае кой какво ще му сложат в чашата. Това е и повода да заобикалям да пия каквото и да било, когато съм на открито. Ти може да не си приемал кокаин, а просто да си се целувал с някого, който си е натъркал венеца, а от там опиатът ще попадне в кръвта ти. Кокаинът стои в кръвта най-малко 10 дни. Така за нещо, което си направил преди две седмици, може да си загубиш колата, книжката и кариерата, даже да си прецакаш фамилията и живота… “.

 

Поршето, което кара при инспекцията не е иззето, защото не е на нейно име и „ Слава богу “ съгласно думите й. автомобилът е лизингов. След случката й взели шофьорската брошура и не кара, защото няма право. Най-много да седне на шофьорската седалка за фотосите на някой клип.

 

Покрай случката певицата се снабди с прякори като Диона Нурофена и Лечителката.

По този мотив тя споделя: Цялата история с Диона Нурофена се случи с помощта на един противен, гнусен публицист. Той ме попита по телефона: „ Вие наясно ли сте, че някои обезболяващи лекарства, съдържат веществата, открити при вас? ". Отвърнах му: „ През деня съм пила два нурофена и два колдрекса, нямам доверие да е от това ". Десет минути след диалога ни чета публикация: „ Диона сподели, че е пила нурофен… ”. Вече половин година се пробвам да одобрявам по-спокойно лъжите и обидите, само че всичко това си въздейства и на мен, и на фамилията ми, на връзките ми с хората, на работата ми. Не е просто следващата тъпа и лъжлива статия…

 

Странно за какво откакто журналистът я подвел не го е опровергала, а сама почнала да се майтапи с прякора, който й потегли.

„ Първоначално се пробвах. да обърна цялата обстановка на смешка. Когато надали не цялата страна те атакува, няма по какъв начин да се защитиш съответно. В оня миг бях изплашена, сама, объркана. Няколко дни след случката се изправих в едно предаване и се извиних, споделих, че скърбя. Някакви жълти отпадъци ме назовават наркоманка, чалгарка и какво ли още – доста мъчно се устоя на цялата тази мръсотия. За няма и седмица имаше над 150 публикации, в които бях обиждана и оплювана. А в този момент и смяната на показанията на пътния служител на реда, който ме спря... Когато се възмутих в обществените мрежи от държанието му пред съда на 4 юни, имаше мнения от рода на: „ Така или другояче си долна наркоманка ”, „ Така или другояче си долна к*рва ” и така нататък

 

Наистина не разбирам от кое място е тази завист към мен. Аз съм едно момиче, което се е борило и се бори единствено в живота. Никому нищо неприятно не съм направила. Не съм откраднала, не съм прецакала никого, не разходвам непознати пари, не въртя данъчни измами – върша си музиката, виждам си своята работа. В България обаче очевидно не си почтен до доказване на противното. Виновен си! Може би би трябвало да седнал съм непрекъснато в обществените мрежи и да се изяснявам, че не съм наркоманка, че не съм карала дрогирана, че майка ми не е пр*ститутка в Белгия – да, и тази отвратителна неистина прочетох, че нямам ромски корени… Уточнява, че майка й е от турски генезис.

 

Твърди, че карцерът е най-отвратителното място. По време на престоя й там се чувствала извънредно гадно и унизително.

„ Кошмар! Израснах по-късно. Пораснах за часове. Имаше моменти, в който се чудех за какво по този начин реагират хората против мен, за какво се излива сходна ненавист, само че след това си споделях, че те знаят единствено това, което им се показва от медиите. Нямаше вид пред мен, в който да се огъна и счупя. Това, несъмнено, е най-трудният миг в кариерата ми – давам си сметка, че чисто имиджово пострадах много. Такава отрицателна вълна, подобен хейт в никакъв случай преди не съм понасяла. Случилото се с мен беше показано и поднесено по най-грозния вероятен метод. Намирам и свои неточности в тази ситуация – под стрес и от боязън първоначално не реагирах по верния метод, не се опазих както трябваше. Беше елементарно да се срина, само че не го направих. Постигнала съм всичко в живота си сама, научена съм да се боря. За кариерата ми не ми е помагал мъж, майка, татко или който и да било различен човек. Сама съм градила всичко стъпка. по стъпка, с доста труд и доста ограничения.

 

След случилото се на 24 януари имало моменти, в които трябвало да понесе голям душевен напън. Издържала и продължава да устоя. Самоосъзнаването й

оказва помощ. Винаги изводът е, че единствено тя си е отговорна и би трябвало да работи върху треските й за дялане. Опитва се да си извлече поуката. Стреми се да не изпада в самосъжаление, а да види трезво обстановката. Променила и визията си.

 

Не може да повярва, че към този момент е съвсем на 30. Като била млака, считала 30-годишните за остарели хора.

„ Сериозна възраст си е – несъмнено, а в този момент се усещам на една крачка преди нея. На 14 юни ще бъда на морето с няколко доста близки другари. На идващия ден ще съм шаферка на сватбата на Роксана, която ще е следобяд в Калояновата цитадела във Велико Търново. Много съм й признателна, тя беше от колежките, които ме опазиха в този сложен миг “.

 

Работи върху нова ария – по кавър с гръцки реализатор. Закупила правата върху песента, а по-късно предложила на гърка да я изпълнят в дует.

„ Новото парче е нещо друго, което хората не са чували и виждали от мен до момента. Скоро замислям да снима и рап парче. Работя и върху дуетна ария с Биляниш. Пълна съм с хрумвания “.

 

Както е известно има корекции на гърдите и устните си, има фасети, само че не си е пипала носа и брадичката макар писанията. Лицето си дължи на ген, завещан от майка й, която дефинира като извънредно красива жена.

 

На въпроса дали се е появил мъж в живота й, Диона дава отговор: „ Аз съм мъжът в живота ми. От много време нямам човек до себе си. Постоянно получавам оферти да излизам с някого, имам и някои много ексцентрични предложения, получени в инстаграм. На този стадий съм се фокусирала напълно върху кариерата си. За обич нямам време. Мъжът е добавка към добре построения женски живот. Ако дамата не е в баланс със себе си, мъжът не е оферта “.

Автор: Уикенд

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР