Висшето учебно заведение открива филиал в Добрич На официална церемония

...
Висшето учебно заведение открива филиал в Добрич На официална церемония
Коментари Харесай

Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ скрепи сътрудничеството си с 12 общини

Висшето образователно заведение открива филиал в Добрич

На публична гала се подписаха меморандуми за съдействие сред Университет „ Проф. доктор Асен Златаров “ с общини от Бургаска област и с Община Добрич.

„ За нас е голяма чест, че подписваме тези съглашения, които  регламентират разнообразни аспекти на нашето съдействие. От вас ние ще чакаме логистична поддръжка, като в това време, ние ви предлагаме самостоятелна експертна помощ от нашите научни експерти във всички аспекти, в които имате потребност “, приветства с „ добре пристигнали “ кметовете и зам.-кметовете на 12 - те общини Бургас, Добрич, Камено, Карнобат, Малко Търново, Несебър, Поморие, Приморско, Руен, Созопол, Сунгурларе и Царево, ректорът на университета проф. доктор Христо Бозов, дм.

„ Благодаря на моя сътрудник Йордан Йорданов, кмет на Община Добрич и на проф. Бозов за скрепяването с меморандум на самодейността за откриване на филиал за образование на медицински сестри в Добрич. В цялата страна потребността от медицински сестри е сериозна и с разкриването на този филиал, университетът ще запълни този недостиг “, бяха думите на Димитър Николов, кмет на Община Бургас.

Изборът на дата за сключване на меморандуми с общините не беше инцидентен. Това се случи в навечерието на 24 май – Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност.

„ Подписването на този меморандум е самобитно побратимяване сред Бургас и Добрич, заслугата за което е на кмета на Бургас и ректора на университета. В навечерието на 24 май това е прелестна вест за образованието в Добрич. Ние ви предлагаме добра материална база и логистична поддръжка. Нямаме самообладание да посрещнем вашите експерти “, сподели Йордан Йорданов, кмет на Добрич.

Подписването на меморандуми е в тясна връзка с дейната кандидатстудентска акция на университета, която цели да даде опция на от ден на ден младежи да получат качествено обучение.

По време на самата гала, кметовете и зам.-кметовете на общините Бургас, Добрич, Камено, Карнобат, Малко Търново, Несебър, Поморие, Приморско, Руен, Созопол, Сунгурларе и Царево, имаха опцията да споделят своите визии за взаимното съдействие сред тях и университета. Всички те показаха убеденост, че тази колаборация ще е от взаимна изгода и ще даде позитивни резултати в бъдеще.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР