Учебните заведения имат поставени табели, забраняващи тютюнопушенето, но това не

...
Учебните заведения имат поставени табели, забраняващи тютюнопушенето, но това не
Коментари Харесай

Бургаски родители бяха глобени заради това, че децата им пушат край училище

Учебните заведения имат сложени табели, забраняващи тютюнопушенето, само че това не отхвърля малолетните от нездравословния табиет

В Бургас глобяват родители, тъй като децата им са хванати да пушат в региона на учебните заведения. 17 татковци и майки ще би трябвало да платят санкция сред 300 и 550 лв.. Над 500 пък са получили предупредителни протоколи.

През октомври предходната година учители и институции сплотиха сили против тютюневия пушек в региона на образователните заведения. Равносметката - санкция от 300 до 500 лева за 17 родители, както и 527 издадени предупредителни протокола.

“Важно е да отбележим, че общо са тествани 1521 сигнала. Имаме в началото полицейски сигнален протоколи, след това и актове, които в случай че имаме повтаряемост на действието, към този момент се постановат на родителя ”, изясни Цветелина Рандева, представител на ОД на МВР-Бургас.

Учебните заведения имат сложени табели, забраняващи тютюнопушенето, само че това не отхвърля малолетните от нездравословния табиет.

“Инструктирани са портиерите. Знаят, когато видят някого даже да не е от учебно заведение, имало е случаи на минувачи, само че законът споделя: Пуши се на отсрещния тротоар. Ние и на отсрещния не разрешаваме. Трябва да даваме образец ”, сподели Янчо Стойчев, Спортно учебно заведение " Юрий Гагарин " - Бургас.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР