Доналд Тръмп написа в социалните мрежи, че ще използва приятелството

...
Доналд Тръмп написа в социалните мрежи, че ще използва приятелството
Коментари Харесай

Тръмп: Путин ще освободи репортера на Уолстрийт Джърнал

Д оналд Тръмп написа в обществените мрежи, че ще употребява другарството си с съветския президент Владимир Путин за освобождението на журналиста от „ Уолстрийт Джърнал “ Еван Гершкович от съветски затвор , съобщи Ройтерс.

Тръмп написа в личната си обществена мрежа „ Трут соушъл “, че това ще стане напълно скоро след изборите през ноември, на които той се надява да победи президента Джо Байдън и да се върне в Белия дом.

" Еван Гершкович, репортерът от „ Уолстрийт Джърнал “, който е арестуван в Русия, ще бъде освободен съвсем неотложно след изборите, само че несъмнено преди да встъпя в служба. Той ще бъде вкъщи, в сигурност и със своето семейство ", написа Тръмп. „ Владимир Путин, президент на Русия, ще направи това за мен, само че за никого различен, и няма да платим нищо! “, добави Тръмп.

Той не загатна за никакви контакти с Путин, нито сподели какви са основанията му да има вяра, че съветският водач ще освободи Гершкович.

Trump Tells Putin to Release WSJ Reporter Evan Gershkovich.

Read more:

Former President Donald J. Trump says he will get The Wall Street Journal (WSJ) reporter Evan Gershkovich released from a Russian prison if he retakes the White House in the November…
— Will Upton (@wupton)
Репортерът беше задържан в Русия през март предходната година по обвинявания в шпионаж, които той, вестникът му и администрацията на Байдън изрично отхвърлят. Гершкович прекара повече от година в московски арест, без да има планувана дата за правосъден развой.

През февруари Путин съобщи, че е допустимо журналистът да бъде освободен в подмяна на руснак, затворен в Германия за ликвидиране.

По време на ръководството си в интервал 2017-2021 година Тръмп показваше възхищението си от Путин. През 2018 година той отхвърли да упрекна съветския водач за интервенция в изборите през 2016 година, като изрази подозрения по отношение на разкритията на американските разследващи организации и провокира рецензии в родната си страна.  

Тръмп също по този начин твърди, че може да спре войната в Украйна за 24 часа, в случай че се върне в Белия дом, макар че до момента не е споделил по какъв начин ще го направи.

* Вижте и това видео от архива ни: 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР