Хотелиери и украински бежанци се събраха на протест в Слънчев

...
Хотелиери и украински бежанци се събраха на протест в Слънчев
Коментари Харесай

Хотелиери и украински бежанци протестират в Слънчев бряг

Хотелиери и украински бежанци се събраха на митинг в " Слънчев бряг ". Въпреки, че Министерският съвет гласоподава и удължи програмата за филантропична помощи за украинските бежанци до 1 август, от девет месеца притежателите на хотели не са получавали заплащания от страната.

Към момента на територията на област Бургас не престават да живеят над 7000 украинци като към 5000 от тях са в " Слънчев бряг " и Свети Влас. Хотелиери оповестиха, че пари за заплащане на битовите сметки към този момент няма и следва прекъсване на електричеството и водоподаването в базите им.

„ Това е един извънредно дълъг интервал. Никой от нас не може да издържи повече. Този път приказваме за банкрут. При мен персонално има към 1000 души, които са настанени в седем хотела. Категорично повече не мога да затрупвам сметките нито за ток, нито за вода ”, съобщи хотелиерът Лена Андонова.

„ Ние знаем, че Европейският съюз дава пари на България. Ситуацията е доста сериозна. Умоляваме държавното управление на България да спомага. Повечето украинци, които останаха да живеят тук, просто нямат към този момент собствен дом в Украйна ”, твърди Наташа Златоверхая, украинска бежанка.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР