Швейцария потвърди статута на една от най-иновационните държави в света.

...
Швейцария потвърди статута на една от най-иновационните държави в света.
Коментари Харесай

В Швейцария биткойни вече могат да се купят на всяка ЖП гара

Швейцария удостовери статута на една от най-иновационните страни в света. Държавната компания „Швейцарски федерални железници“ (SBB) стартира продажбите на биткойни в своите 2300 автомата за билети.
„Досега в Швейцария имаше прекомерно малко благоприятни условия за закупуване на биткойни“ – сподели представител на железопътната компания. „Със своя огромен брой касови апарати и автомати, SBB разполага с добре развита комерсиална мрежа, която е подобаваща освен за продажбата на билети„.

Всички пасажери на швейцарската железница могат да си закупят биткойни от касовите апарати на жп гарите. За тази цел им е належащо мобилното приложение SweePay .

Уеб изданието Handelszeitung заяви, че опитът ще продължи две години. Засега не се плануват продажбите на други криптовалути.

SBB влиза в ролята на дистрибутор, а обменът се реализира от SweePay. Не е позволено анонимното закупуване и/или продан на биткойни. С помощта на смарт телефона наложително се прави идентификация на личността. И още, продажбата на биткойни е лимитирана – не може едновременно да се закупи криптовалута за повече от 500 швейцарски франка ($502). Не се одобряват заплащания в криптовалута.

Швейцарското държавно управление още през месец януари тази година излезе с стратегия за внедряване на блокчейн технологиите и криптовалутите в действителния живот.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР