Китай започна двудневни военни учения около Тайван, като армията им

...
Китай започна двудневни военни учения около Тайван, като армията им
Коментари Харесай

Китай провежда военни учения около Тайван, обяви ги за строго наказание

Китай стартира двудневни военни учения към Тайван, като армията им ги назова " строго наказване " за " сепаратистките дейности " на самоуправляващия се остров, съобщи BBC.
Ученията идват три дни след встъпването в служба на президента Уилям Лай, който прикани Китай да спре да заплашва острова и да одобри съществуването на народна власт. Китай гледа на Тайван като на отделила се провинция, която в последна сметка ще бъде под контрола на Пекин, само че островът вижда себе си като обособен.

Министерството на защитата на Тайван осъди китайските учения като " ирационални провокации ".
Тайпе изпрати военноморски, въздушни и сухопътни сили, с цел да " защитят суверенитета на острова ", сподели неговото министерство на защитата. Ученията в четвъртък за първи път симулираха пълномащабно нахлуване, споделиха тайвански военни специалисти, а не икономическа обсада.
Ученията се организираха към основния остров и за първи път бяха ориентирани и към следените от Тайпе острови Кинмен, Мацу, Укиу и Донгин, които се намират покрай китайския бряг, съгласно карти, оповестени от Китайската национална освободителна войска (НОА).

Ученията включваха и съставен елемент на изток от Тайван - скалистият източен бряг на острова от другата страна на планинска верига от дълго време е негов боен редут. Тайван е построил огромна част от своята укрепена военна инфраструктура по това крайбрежие, в това число огромна подземна въздушна база в планината покрай град Хуалиен. Също по този начин е покрай южните острови на Япония и натурален маршрут за доставяне. Изпращайки военноморски и въздушни патрули на изток от Тайван, Китай има за цел да покаже на Тайпе, че изтокът му към този момент е изложен на китайска офанзива, и да покаже на американците, че всяко изпитание за доставяне или укрепване на Тайван от изток е уязвимо за китайски ракети стачки и военноморска офанзива.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР