Специалисти разтревожени от разпространяването на диети в социалните мрежи В

...
Специалисти разтревожени от разпространяването на диети в социалните мрежи В
Коментари Харесай

Диетолози: Разпространяваните диети в социалните мрежи са опасни за здравето

Специалисти разтревожени от разпространението на диети в обществените мрежи

В обществените мрежи инфлуенсърите се трансформират в опитни зайчета за най-популярните сега диети за намаляване, с цел да смъкват 5, 10 или 30 кг: " смъртоносна " и рискова наклонност съгласно експерти, интервюирани от Агенция Франс Прес.

" Събуждаш се и не ядеш безусловно нищо, по-късно най-сетне идва време за обяд и можеш да полудееш и да ядеш каквото си поискаш ", споделя млада жена във видеоклип в TikTok на британски език, който е " харесан " повече от 45 000 пъти, натъпквайки се със студени меса, картофи и сандвичи след утринно цялостно недояждане.

Френска инфлуенсърка предлага същата техника , съпроводена от капсула за " угнетяване на апетита ", за която дава " промоционален код ". Няколко месеца по-рано тя твърди, че е свалила 3 кг за три дни, като е яла единствено ябълки.

Често това са рискови диети, основани, з а да привлекат внимание, осъжда френският диетолог Пиер Азам, създател на Центъра за наблюдаване на затлъстяването. Алгоритмите способстват за тази така и така порочна система, като водят интернет потребителите " от диета Х към диета Y ", уточни той.

" Хората, изключително младите, които желаят да отслабнат, се оказват хванати в клещи с информация, която от време на време е спорна или кумулативна ", сподели лекарят.

Практиката на периодическото нощно недояждане , да вземем за пример, която включва 16-часова отмора сред вечерята и първото хранене на идващия ден, " може да бъде забавна " съгласно диетолога Арно Кокол, " само че не е за всеки " .

" Не можете да копирате и поставите същия стандартен хранителен режим на хора с наднормено тегло заради стрес или на такива, които одобряват медикаменти ", акцентира той.

Д-р Кокол вижда всеки ден пациенти, " които натрупат килограми и се подлагат на диети ".
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР