Президентът на Северна Македония - Гордана Силяновска-Давкова, поиска гаранции за

...
Президентът на Северна Македония - Гордана Силяновска-Давкова, поиска гаранции за
Коментари Харесай

Силяновска поиска от Италия гаранции за европейското бъдеще на РСМ

Президентът на Северна Македония - Гордана Силяновска-Давкова, изиска гаранции за европейското бъдеще на Скопие от италианския си сътрудник Серджо Матарела.

„ Помолих италианския президент и Италия в бъдеще да оказват помощ за обезпечаването на гаранции за европейското ни политическо бъдеще, на което той отговори, че е подготвен да застане зад нас и да търси решения с нашите съседи “, зави Силяновска.

Тя сподели, че Италия ще продължи да поддържа Западните Балкани във всяко отношение, освен в европейската интеграция, само че и в стопанската система, образованието, културата и защитата.

Президентът на РСМ акцентира, че по време на срещата е била впечатлена от обстоятелството, че Матарела е посочил надълбоко схващане на жертвите, направени от Скопие в процеса на европейска интеграция.

„ Той означи, че сега не можем да приказваме, че в Европейски Съюз има огромни и дребни страни, че всички те са дребни и че всички те имат потребност една от друга. Постигнахме единодушие, че европейските стандарти би трябвало да бъдат спазвани от всички и от тези, които са отвън, и от тези, които са вътре. “ - твърди Силяновска. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР