Стотици пожарникари борят да овладеят горските пожари, разпалвани от бурен

...
Стотици пожарникари борят да овладеят горските пожари, разпалвани от бурен
Коментари Харесай

Гръцките пожарникари се борят с горските пожари, разпалвани от бурен вятър

Стотици пожарникари борят да овладеят горските пожари, разпалвани от плевел вятър на два гръцки острова и в други елементи на страната, оповестиха " Екатимерини " и " Ройтерс ".

Властите предизвестиха, че доста райони са изправени пред висок риск от нови пожари.

Повече от 30 пожарникари, дружно с два самолета и пет хеликоптера, се бореха с горски пожар на остров Андрос в Егейско море. Те са били надалеч от туристическите курорти, само че четири села са били евакуирани като защитна мярка.

Представител на противопожарните служби е споделил, че се чакат още пожарникари да дойдат на острова, като досега се оповестява за вреди или ранени.

Метеоролозите споделят, че това е първият път, в който страната е изпитала " горещи-сухи-ветровити " условия толкоз рано през лятото, които провокираха десетки пожари в цялата страна.

На 21 юни, петък, е умрял 55-годишен мъж, откакто е ранен при пожар в региона на Илия, Пелопонес, а няколкостотин пожарникари са изпратени да се борят с повече от 70 горски пожара в цялата страна.

В петък за осем часа са изпратени 26 известия за незабавно случаи. Осемнадесет от тези известия приканват жителите се изтеглят от селата, а 13 се отнасят до пожара в Мастрантонис в Ахая.

По-рано денем пожарникарите са овладели пожар на остров Саламина, който се намира западно от Атина, и още един на към 30 километра източно от столицата. 

Въпреки че се предвижда метеорологичните условия, които основават заплаха от пожари, да стартират да се облекчават от събота, обстановката остава сериозна в Атика, централната и южната част на Евия, Лакония, Арголида и Хиос, заяви Националната обсерватория на Атина.
 Районът на Атина под висок риск поради горски пожар южно от столицата
Районът на Атина под висок риск поради горски пожар южно от столицата

Предприета е евакуация на жителите на Вари
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР