Кремъл има намерение директно да повлияе на предстоящите избори през

...
Кремъл има намерение директно да повлияе на предстоящите избори през
Коментари Харесай

Запрянов: Кремъл възнамерява директно да повлияе на изборите

Кремъл има желание непосредствено да повлияе на идните избори през юни. Това разгласи служебният министър на защитата Атанас Запрянов при откриването на пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО, която продължава от през днешния ден до 27 май. 

Очаква се за съвещанието на Асамблеята да дойде генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Запрянов даде като образец за зловредното съветско поведение фалшивите вести за изпращане на български военнослужещи в Украйна. 

" Увеличиха се след старта на войната. Русия изпрати доста добре структурирани послания, че българската помощ е директно присъединяване във войната. А с цел да се прати помощ, би трябвало да има социална поддръжка. И в действителност това обръщение някак понижи публичната поддръжка за държавното управление ", уточни Запрянов. " Русия директно ни обвиняваше, че нелегално изпращаме военни в Украйна. Това е подправена вест ", безапелационен бе той. " Когато приказваме за изборите, още веднъж поддръжката за Украйна е част от тезите на опозиционните партии, които са прокремълски. Те настояват, че такава поддръжка ще ангажира България във войната ".

Запрянов уточни, че " ние се нуждаем от брегова система за противокорабна отбрана и в случай че има страна, която би желала да разположи такава система, това би усилило нашата отбрана в Черно море ". Той подсети, че Турция се тормози, че наличие на кораби от страни отвън Черноморския район, може да ескалира спора и ние почитаме това решение, " само че не можем да си позволим да не се грижим за морската сигурност ".

" Разузнаването и наблюдението на Черноморския район би трябвало да се ускори ", разгласи пък началникът на защитата адм. Емил Ефтимов. " Руските кораби не са навлизали в наши териториални води. Миналата година в обширна част от нашата икономическа зона бяха дефинира рискови зони за трафик. Това докара до нарастване на таксите и застраховките, оказа въздействие върху морския бизнес и сътвори зона на неустановеност. Тази година няма оповестени такива зони, само че трафикът се реалокира по-близо до нашите води. В момента не следим такава интензивност и в последните месеци не са обявявани такива зони ", описа Ефтимов.

Запрянов посочи, че е рано за заключението, че Украйна губи войната.

" Русия към момента не може да надделее и да завоюва тази война. Резултатът на фронтовата линия е доста значим за бъдещите договаряния ".
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР