Шведските власти са озадачени от съобщения, че миналата седмица са

...
Шведските власти са озадачени от съобщения, че миналата седмица са
Коментари Харесай

Дронове са забелязани да кръжат около 2 ядрени централи в Швеция

Шведските управляващи са озадачени от известия, че предходната седмица са видяни дронове, които са кръжали към 2 нуклеарни централи, ситуирани на крайбрежията на балтийската страна, съобщи Асошиейтед прес.

Полицията през вчерашния ден заяви, че е почнала авансово следствие, като инспекциите се правят от локалните органи на реда в съгласуваност с националния действен отдел на шведската полиция. Все още няма обвинени.

Късно в петък в полицията е постъпил сигнал за дроновете, само че тя не е съумяла да ги наблюдава. Шведски медии оповестиха, че дроновете са били задоволително огромни, с цел да устоят напразно, който по това време е веел в района.

Ханс Ливанг, учител в Шведския лицей по национална защита, сподели пред шведската социална телевизия, че страната не е задоволително добре готова за подобен вид обстановки. " Все още мислим, че светът или е в мир, или е във война ", сподели той.

Швеция има 3 атомни централи: Форсмарк, която е ситуирана покрай Стокхолм, Оскаршхамн, която е в югоизточната част на страната, и Рингхалс - най-голямата измежду тях. Съобщенията за дронове се отнасят за първите 2 централи.

През 2019 година реакторът на Рингхалс 2 в югозападна Швеция беше дефинитивно спрян поради нерентабилност и възходящи разноски за поддръжка.

Освен това в Швеция има 2 изведени от употреба нуклеарни централи - Барсебак, която се намира на тесния воден път сред Швеция и Дания, и Агеста, която е ситуирана на юг от шведската столица.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР