Шесткратният шампион Новак Джокович (Сърбия) загуби сет, но се класира

...
Шесткратният шампион Новак Джокович (Сърбия) загуби сет, но се класира
Коментари Харесай

Джокович загуби сет, но победи Монфис

Шесткратният първенец Новак Джокович (Сърбия) загуби сет, само че се класира за третия кръг на Откритото състезание на Австралия по тенис. Джокович надви над французина Гаел Монфис с 4:6, 6:3, 6:1, 6:3 в горещото време в Мелбърн с температура на въздуха от съвсем 40 градуса Целзий и от съвсем 70 градуса на настилката на корта.

Поставеният под номер 14 сърбин, който се завръща след 6-месечно неявяване поради контузия, стартира нерешително и позволи пробиви в първите си две подавания в мача. Той въпреки всичко навакса и изравни за 3:3, само че с трети брейк за 4:3  Монфис си обезпечи преимущество, което съумя да задържи.

Втората част вървеше равностойно до 3:3, след което сърбинът взе девет от идващите 10 гейма, с цел да обърне резултата в сетовете в своя изгода. В четвъртата част Джокович още веднъж осъществя единствен пробив в осмия гейм и това се оказа решаващо за 15-ата му поредна победа против Монфис.

И двамата страдахме на корта. Условията бяха доста тежки, брутални - изключително в първия час и половина. Знаех, че този мач ще бъде огромно предизвикателство за нас. Трябваше да остана на крайници и да се опитам да употребявам всяка опция, разяснява Джокович. 

В третия кръг белградчанинът ще срещне номер 21 Алберт Рамос-Виньолас (Испания), който се оправи с Тим Смичек (САЩ) с 6:4, 6:2, 7:6(2). Поставеният под номер 7 и четвъртфиналист от предишния сезон Давид Гофен (Белгия) изненадващо отпадна във втория кръг след проваляне от французина Жулиен Бенето с 6:1, 6:7(5), 1:6, 6:7(4).

Бенето чака в третия кръг 25-ия в схемата Фабио Фонини (Италия), който в профил Евгени Донской (Русия) с 2:6, 6:3, 6:4, 6:1. Двукратният четвъртфиналист Хуан Мартин Дел Потро (Аржентина) също продължава напред.

Поставеният под номер 12 Дел Потро победи в оспорван мач руснака Карен Хачанов с 6:4, 7:6(4), 6:7(0), 6:4. Аржентинецът ще срещне полуфиналиста от 2014 и 2015 година Томаш Бердих (Чехия) в третия кръг.

Номер 19 Бердих  се наложи против испанеца Гийермо Гарсия-Лопес с 6:3, 2:6, 6:2, 6:3, откакто пласира  12 аса и 42 печеливши удара.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР