Два медала и две четвърти места за България спечелиха Дара

...
Два медала и две четвърти места за България спечелиха Дара
Коментари Харесай

Два медала за българки на европейското по художествена гимнастика

Два медала и две четвърти места за България завоюваха Дара Малинова и Магдалена Вълкова при девойките на шампионата на Европа по художествена гимнастика в унгарската столица Будапеща.

Двете се подредиха четвърти в отборната конкуренция, оставайки единствено на 0.100 точки от бронзовите оценки. Малинова приключи втора на лента и четвърта на обръч на финалите на обособените уреди, а Вълкова взе бронз на топка. Българките са дебютантки на Европейско състезание.

В първия край Дара Малинова изигра чудесно съчетанието си с обръч и получи оценка от 31.300 точки, от които 15.1 за компликация, 8.200 за осъществяване и 8.000 за артистичност. От българския щаб подадоха контестация за компликация с тяло, която беше отхвърлена и тя остана на крачка от почетната стълбичка.

Шампионката стана румънката Амалия Лика с 32.850 точки. Алона Тал Франко (Израел) взе сребърното отличие с 32.750, а трета се подреди Оливия Маслов (Полша) с 32.250 точки.

След това Магдалена Вълкова завоюва бронзов орден на финала на топка и донесе първо отличие за България на 40-о Европейско състезание. Националката, която е с персонален треньор Виолета Господарска, показа доста добре красивата си комбинация и получи оценка от 31.150 точки (14.9 компликация, 8.200 осъществяване, 8.100 артистичност, 0.050 наказание).

Шампионка на топка стана представителката на Израел Мейтал Мааян Сумкин с 33.550, а втора е италианката Анна Пиерджентили с 31.250 точки.

Дара Малинова излезе предпоследна в последния край за деня на лента и получи оценка от 29.600 точки (13.300 компликация, 8.200 осъществяване, 8.100 артистичност). Така възпитаничката на Райна Тошева се качи на второто място на почетната стълбичка.

Златен орден взе представителката на Румъния Амалия Лика с 30.950, която стана шампионка още на обръч, бухалки и отборно. Трета на лента е Барбаре Каджая (Грузия) с 29.000 точки.

Днес европейското състезание продължава с квалификациите на бухалки и на лента при дамите. С бухалки ще взе участие Боряна Калейн, а с лента - Стилияна Николова. Дебют на Европейско състезание във възраст дами ще направи Елвира Краснобаева с бухалки и с лента. Потокът на българките започва от 15:15 часа българско време.

Стилияна Николова и Боряна Калейн си осигуриха присъединяване на три финала на обособените уреди. Николова е измежду най-хубавите осем на обръч и на топка, а Калейн е с първа по-сила оценка и въобще най-висока на шампионата досега на обръч - 36.550 точки.

България заема краткотрайно трета позиция в отборната конкуренция при дамите след края на първия ден на пресявките.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР