Шестима министри от кабинета ще вземат участие в петъчния парламентарен

...
Шестима министри от кабинета ще вземат участие в петъчния парламентарен
Коментари Харесай

Шестима министри отиват на парламентарен контрол

Шестима министри от кабинета ще вземат присъединяване в петъчния парламентарен надзор, съобщи БГНЕС.
Първи на парламентарната естрада ще се качи министърът на околната среда и водите Нено Димов , който ще дава отговор на депутатски въпрос, обвързван с проблемите на замърсяването и чистотата на въздуха в Разград.
След него ще дава отговор министърът на вътрешните работи Младен Маринов , към който има отправени три въпроса. Той ще внесе изясненост по отношение на Единния автоматизиран указател на лицензите за осъществяване на частна защита, зачестилите случаи на телефонни измами, както ограниченията на Министерство на вътрешните работи във връзка със случаите на нерегламентирано прекъсване на коли в спешните ленти.
Министърът на труда и обществената политика Бисер Петков ще даде информация за тактиката на ръководеното от него министерство за отплата на нарасналата цените на хляба и стоките от първа нужда. Той ще отговори и на въпрос, обвързван с нуждата от смяна в целевите помощи за отопление в подтекста на енергийната беднотия.
Три въпроса има отправени към новия районен министър Петя Аврамова . Те са свързани с изискванията и реда за присъединавяне на потребителите и за прилагане на водоснабдителните и канализационни системи, положението на пътната маркировка и пътните знаци в район Плевен, както и положението на второразреден път II-21 от републиканската пътна мрежа Русе-Силистра.
Земеделският министър Румен Порожанов ще разясни какви са ограниченията на страната ни за недопускане на болестта африканска чума по свинете, по какъв начин върви обезпечаване на дърва за огрев за популацията за идния зимен сезон, както и за работата по отстраняването на последствията от чумата по дребните животни в Странджа.
Последна на трибуната ще застане енергийният министър Теменужка Петкова , която ще дава отговор на въпроса за казуса със систематичните прекъсвания на тока в град Мартен, Русенска област.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР