Двама от трима американци казват, че са загрижени, че политическо

...
Двама от трима американци казват, че са загрижени, че политическо
Коментари Харесай

Две трети в САЩ се страхуват от насилие след изборите тази година

Двама от трима американци споделят, че са загрижени, че политическо принуждение може да последва изборния реванш на 5 ноември сред президента демократ Джо Байдън и неговия републикански предходник Доналд Тръмп, откри ново изследване на Ройтерс/Ипсос.

Проучването измежду 3934 възрастни американци откри необятно публикувани терзания, че С АЩ могат да станат очевидци на повтаряне на безредиците , последвали изборното проваляне на Тръмп през 2020 година, когато подправеното изказване на тогавашния президент, че загубата му е резултат от машинация, накара хиляди последователи на Съединени американски щати.

Тръмп още веднъж поставя основите, с цел да оспори резултатите , в случай че загуби от Байдън за повторно.

Около 68% от интервюираните в онлайн анкетата - в това число 83% от демократите и 65% от републиканците - споделиха, че са съгласни с изказванието, че са загрижени, че екстремистите ще прибегнат до принуждение, в случай че не са удовлетворени от изборния резултат.

Като цяло 15% от интервюираните не са съгласни, а 16% не са сигурни.

В скорошни изявленията Тръмп отхвърля да се ангажира да одобри изборните резултати и на предизборни манифестации показва демократите като измамници.
 Тръмп пропагандира измежду най-твърдите си последователи
Тръмп пропагандира измежду най-твърдите си последователи

Кампанията за Белия дом набира скорост

Извън правосъдната зала в Ню Йорк, където се организира процесът против него за секрети пари, сътрудници републикански чиновници повториха лъжата, че изборите през 2020 година са били откраднати от него.

Анкетата, извършена от 7 до 14 май, откри, че републиканците изпитват повече съмнение в честността на изборите в Съединени американски щати , в сравнение с демократите. Само 47% споделиха, че са уверени, че резултатите от изборите през ноември ще бъдат точни и законни, спрямо 87% от демократите, които показаха убеденост.

Проучването има граница на неточност от плюс или минус 2 процентни пункта.



Анкетата като цяло е в сходство с сходно изследване, извършено през октомври 2022 година, малко преди междинните избори за Конгреса, което откри, че 64% от американците са загрижени за екстремисткото принуждение.
 Рейтингът на Байдън с рекорден срив за съвсем 2 години
Рейтингът на Байдън с рекорден срив за съвсем 2 години

Само 36% от американците утвърждават работата му като президент
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР