Северна Корея проведе ключова политическа конференция с участието на лидера

...
Северна Корея проведе ключова политическа конференция с участието на лидера
Коментари Харесай

Борба за надмощие: Сеул получи ядрена подводница, Пхенян тества нови ракети

Северна Корея организира основна политическа конференция с присъединяване на водача на страната Ким Чен-ун.

Основната тематика на събитието е била подобряването на затруднената стопанска система и преразглеждането на отбранителните тактики в изискванията на възходящо напрежение със противниците, оповестяват държавните медии, представени от TheGuardian.

Според формалната севернокорейска Корейска централна осведомителна организация, представителите на партията са създали обзор на икономическите акции на страната за първата половина на 2023 година и са разискали външнополитически и отбранителни тактики за " справяне с променената интернационална обстановка ".

КЦНА не прецизира какво тъкмо е било обсъждано и не загатва за мнения, направени от Ким.

Разширеното пленарно съвещание на централния комитет на ръководещата Работническа партия се организира в миг, когато Съединени американски щати изпратиха нуклеарна подводница в Южна Корея в последната проява на мощ от страна на съдружниците против Севера, който през последните месеци усили до рекордни темпове тестванията на ракети с нуклеарен заряд.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен беседва с южнокорейския външен министър Пак Джин преди визитата си в Китай. Двамата разискаха двустранните връзки, връзките сред Китай и Южна Корея, както и Северна Корея.

В изказване, оповестено от южнокорейското външно министерство, Блинкен и Пак остро осъждат това, което считат за провокации от страна на Северна Корея.

Двамата са съгласни, че Съединени американски щати, Южна Корея и Япония би трябвало да продължат да упорстват Китай да играе градивна роля в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации по въпросите на денуклеаризацията.

Пристигането на американския транспортен съд " Мичиган " в южнокорейското пристанище Пусан стана ден откакто Северна Корея изстреля две балистични ракети с дребен обхват в източните си морета в отговор на американско-южнокорейските учения с бойни стрелби, които се организираха покрай междукорейската граница тази седмица.

Военноморските сили на Съединени американски щати и Южна Корея възнамеряват да проведат учения, ориентирани към рационализиране на качествата им за специфични интервенции и взаимни бойни дейности.

Пхенян осъди комбинираните учения на съдружниците като подготовки за инвазия. Северна Корея употребява разширяващите се американско-южнокорейски учения като предлог да ускори личните си демонстрации на оръжия, в това число да изстреля тестово към 100 ракети от началото на 2022 година

Експертите настояват, че агресивното налагане на оръжия от страна на Ким в допълнение натоварва изолираната севернокорейска стопанска система, която към този момент е потърпевша от десетилетия на неприятно ръководство, осакатяващите наказания, ръководени от Съединени американски щати, поради програмата за нуклеарни оръжия и обвързваното с пандемията затваряне на границите, което понижи търговията с Китай - нейния главен съдружник и стопански избавителен пояс, добавя TheGuardian.

Припомняме, че в края на предишния месец беше обявено, че Северна Корея ускорява шпионските си благоприятни условия на фона на ескалиращото напрежение. Затова сигнализира американски мозъчен концерн, съгласно който " градежът на севернокорейската станция за изстрелване на спътници е достигнал ново равнище на неотложност ".

Базираният във Вашингтон 38 North употребява фотоси от търговски спътници и напомня, че Северна Корея разгласи, че е приключила първия си боен шпионски сателит, като към този момент текат финалните мерки за изстрелването му в орбита.

Снимките от понеделник демонстрират, че напредъкът по новата площадка в крайбрежна зона източно от севернокорейската станция за изстрелване на спътници " Сохае " напредва със " забележителни темпове ".

Новата площадка към този момент разполага с релсова монтажна структура, механизъм за покачване на ракетите на място, осветителни кули и тунел за отклоняване на пламъците. Ако тя е предопределена за обслужване на ракети с течно гориво обаче, най-вероятно ще е нужна спомагателна инфраструктура, прибавят от 38 North.

Според анализатори военният сателит е част от напъните на изолираната нуклеарна страна да развие технологии за наблюдаване, в това число безпилотни самолети, с цел да усъвършенства способността си да нанася удари по разнообразни цели при положение на спор.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР