Нека си признаем, всички ние отчаяно се надяваме кожата ни

...
Нека си признаем, всички ние отчаяно се надяваме кожата ни
Коментари Харесай

Ежедневните навици, които тайно съсипват кожата ни

Нека си признаем, всички ние обезверено се надяваме кожата ни да старее като хубаво вино. И до момента в който външният ни тип е ненапълно генетичен, очарователното е, че 90% от това по какъв начин кожата ни остарява зависи напълно от нас и нашите ежедневни грижи за нея. И в тази връзка Bright Side прави лист на 10 от най-често срещаните ежедневни привички, които скапват кожата ни, като в същото време демонстрират, че не е толкоз мъчно да ги избегнем и да имаме по-здрава кожа за нула време.
Прочетете още
Да за косата, не и за лицето

 Снимка 661977

Много артикули за коса, включително нашият шампоан, еликсир и други средства за оформяне на косата, провокират задръстване на порите върху кожата ни и предизвикват обриви, като акне, пъпки и други раздразнения по скалпа и лицето. Това се случва, тъй като продуктите за коса постоянно съдържат сулфати, за които е известно, че запушват порите на кожата.

За да предотвратим това, би трябвало да помислим за прекосяване към безсулфатни артикули за коса. Освен това, за по-добра отбрана е потребно да слагаме лента или да покрием лицето си с чиста забрадка идващия път, когато използваме артикули за коса.

Твърде доста артикули

 Снимка 661976

Превключването сред няколко продукта за грижа за кожата може да бъде предизвикателство за нея, защото новите консерванти и съставки често интензивно способстват за появяването на акне и утежняват положението на кожата ни. 

Вместо да опитвам с разнообразни артикули за грижа за кожата, е по-добре да се придържаме към един или два и да им дадем време да окажат удобен резултат. 

Обезкосмяване

 Снимка 661975

Неправилното обезкосмяване на лицето с комедогенни артикули, които имат характерности на задръстване на порите, постоянно предизвиква появяването на акне по лицето. За да сме сигурни, че почистваме вярно космите по лицето и предотвратяваме по-нататъшни раздразнения на кожата си, трябва да избягваме продукти с най-честите съставки, които запушват порите - като кокосово масло, палмово масло и пшеничен зародиш. Нека се придържаме към нетоксична козметика и да потърсим артикули с некомедогенни съставки.

Пътуване

 Снимка 661974

Когато пътуваме на ново място, излагаме кожата си на нова среда, която може да се окаже нездравословна за нея. Фактори като въздействието на слънцето, топлината, студа и влажността допринасят за неочакваното утежняване на кожата ни, предизвиквайки поява на акне или изсушаване.

За да предотвратим всевъзможни отрицателни резултати, които смяната в околната среда може да провокира, най-добре е да се приспособяваме към новите условия, като заобикаляме дълготрайно излагане на кожата на външни фактори и да използваме слънцезащитни артикули, за предпочитане с цинков оксид. Ако я излагаме на ниски температури, би трябвало да се съобразим с дехидратацията, като прилагаме положителни хидратиращи артикули.

Токсини

 Снимка 661973

Друг постоянно срещан козметичен артикул, който може да аргументи задръстване на порите и появяването на акне, са токсичните съставки, открити в някои козметични артикули за унищожаване на грим. Препоръчително е да измием лицето си усърдно, за да отстраним дейно всяко струпване на грим, омазняване и нечистотия след дълъг ден.

Преработена храна

 Снимка 661972

Храните с високо наличие на въглехидрати, като сладкиши или бургери, могат да предизвикат появяването на акне. Поради високия си гликемичен показател, храната, богата на въглехидрати, провокира раздразнение на кожата, защото директно въздейства върху равнищата на кръвната захар.

За да сме сигурни, че кожата ни няма да бъде отрицателно повлияна от диета с високо наличие на въглехидрати, е хубаво да понижим леките закуски и да залагаме повече на високопротеинова храна с повече здравословни субстанции и, несъмнено, да консумираме доста плодове и зеленчуци.

Спането

 Снимка 661971

Възглавницата ни абсорбира всичко, полепнало по кожата ни и когато спим по стомах, лицето ни е компактно притиснато към всички материали на възглавницата, което от своя страна предизвиква акне и запушва порите. За да избегнем раздразнение на кожата, хубаво е да се опитаме да спим по тил. 

Подсушаване

 Снимка 661970

Когато търкаме лицето си с забрадка прекалено много, излагаме кожата си на в допълнение ексфолиране, което има негативно влияние. За да сме сигурни, че няма да предизвикаме нежелано раздразнение на кожата, просто би трябвало да подсушаваме с леко потупване на кърпата и да минимизираме нежужното ексфолиране.

Не прекомерно гореща, само че не и прекомерно студена вода

 Снимка 661969

Когато става въпрос за здравето на нашата кожа, температурата на водата е основна. Студената вода не отстранява дейно цялото излишно струпване на нечистотия по кожата ни, до момента в който е известно, че горещата пък нервира и я изсушава.

Най-добрата температура на водата за дейно разчистване на кожата би била хладката, защото тя отстранява натрупванията върху кожата, като в същото време резервира здравословните мазнини в процеса. Такава вода е от 36.5ºC до 40.5ºC.

Миене на лицето 

 Снимка 661968

Омазняване, нечистотия и струпване на бактерии са резултат от дълъг нощен сън. И до момента в който спим през нощта, кожата ни претърпява развой на възобновяване, който в подмяна кара кожата ни да създава мазнини и отрови.

Ако това струпване не се отмие вярно заран, то може съществено да състари лицата ни, директно да способства за повече бръчки и да попречи на продуктите за грижа за кожата, като слънцезащитните такива. Ето за какво е наложително да измиваме лицето си заран - хем ще се освежим и ще почистим порите, хем ще стартираме деня с тонизирана кожа.

 

Източник: Lifestyle.bg
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР