Кимия Ализаде завоюва европейската титла за България в категория до

...
Кимия Ализаде завоюва европейската титла за България в категория до
Коментари Харесай

Кимия Ализаде: Ще дам 100% от себе си да спечеля златен медал за България в Париж

Кимия Ализаде завоюва европейската купа за България в категория до 62 кг. на шампионата на Стария континент по таекуондо в първото си съревнование под български байрак.

Тя ще показва страната ни и в Париж 2024.

Натурализираната иранка, която е бронзова медалистка от Олимпийските игри в Рио де Жанейро в олимпийското таекуондо, гостува в предаването на Българска национална телевизия " Денят стартира ".

Ализаде сподели в студиото и завоюваното преди дни златно отличие от европейския шампионат.

" Преди всичко съм горда и щастлива, че завоювах първия златен орден за България. Това е единствено началото. Ще представям България на Олимпийските игри в Париж. Ще дам най-хубавото от себе си на Игрите. Всички най-хубави състезатели се явяват там, само че още веднъж ви споделям, че ще направя всичко допустимо, ще дам 100% от себе си за златния орден ", даде обещание Ализаде.

Тя показа, че се усеща чудесно в България.

" Почувствах, че това е моят втори дом, доста топло посрещане получих. Благодаря на всички, които ме поддържат, големи благодарности ", показа европейската шампионка по олимпийско таекуондо.

" На Олимпийските игри всеки играе като за последно. Психическата подготовка е доста значима, тъй като това е доста огромна сцена. Технически всички са еднообразно готови. Мисленето трансформира всичко, във всяка секунда ти би трябвало да си подготвен да посрещнеш всяко едно предизвикателство ", изясни Кимия Ализаде, която се приготвя в Лондон.

Състезателката описа, че таекуондото е учи най-вече на дисциплинираност.

" Тренирах доста, животът не е по никакъв начин елементарен, би трябвало да се бориш за всеки един орден, за постигането на всяка цел е належащо изпитание и битка. Това е нещото, което научих от таекуондото ", описа състезателката.

Вижте целия диалог във видеото!



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР