САЩ. Държавният секретар Антъни Блинкен посети Украйна във вторник на

...
САЩ. Държавният секретар Антъни Блинкен посети Украйна във вторник на
Коментари Харесай

Блинкън прави необявено дипломатическо пътуване до Украйна, след като Конгресът одобри 60 милиарда долара военна помощ

Съединени американски щати. Държавният секретар Антъни Блинкен посети Украйна във вторник на необявена дипломатическа задача, с цел да успокои страната на фона на войната й с Русия.

След идването си в Киев се чака Блинкен да се срещне с високопоставени украински чиновници и „ акцентират трайната поддръжка на Съединените щати за Украйна “, сподели Държавният департамент на Съединени американски щати. В украинската столица той също по този начин ще подчертае уговорката на администрацията на Байдън към отбраната на Украйна и ще увери Украйна, че има поддръжката на Америка против все по-интензивните съветски офанзиви.

В изказване, оповестено след идването на Блинкен, Държавният департамент сподели, че той ще се срещне с президента Володимир Зеленски, украинския министър председател Денис Шмихал и външния министър Дмитро Кулеба, с цел да „ обсъдят актуализации на бойното поле, въздействието на новата сигурност и икономическа помощ от Съединени американски щати, дълготрайни задължения за сигурност и други задължения, както и настоящата работа...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР