Украинският президент Володимир Зеленски отново призова международната общност да достави

...
Украинският президент Володимир Зеленски отново призова международната общност да достави
Коментари Харесай

Зеленски призова за по-бързи оръжейни доставки

Украинският президент Володимир Зеленски още веднъж прикани интернационалната общественост да достави допустимо най-скоро съоръжение за противовъздушна защита на Украйна и да стартира публични договаряния с нея за присъединение към Европейски Съюз и НАТО.

Това заяви Би Би Си.

Към днешна дата ситуацията на украинските войски на фронтовата линия продължава да се утежнява и доставките на оръжия в границите на новия пакет от помощи, утвърден на 23 април, са жизненоважни .

Президентът съобщи, че е разговарял с водача на малцинството в Камарата на представителите на Съединени американски щати Хаким Джефрис и е благодарил на Конгреса за помощта , само че добави, че Украйна работи с всички сътрудници за реализиране на такава скорост на доставките, която да й разреши да резервира позициите си и да осуети военните проекти на Русия.

" Все още чакаме доставките, които бяха обещани на Украйна ", сподели той във видеопослание довечера.

" Чакаме такива размери и мащаби, които могат да трансформират обстановката на бойното поле в полза на Украйна ", добави Володимир Зеленски.
 ISW: Рано е да се дефинира резултатът за Киев от американската военна помощ
ISW: Рано е да се дефинира резултатът за Киев от американската военна помощ

Западните медии не престават да предупрждават, че последният пакет от военна помощ на Съединени американски щати за Украйна може да не е задоволителен

Украинският президент също по този начин означи, че страната е изпълнила всички условия за започване на договарянията за присъединение и че в този момент Европейският съюз също би трябвало да извърши своите отговорности.

Що се отнася до присъединението към НАТО, Зеленски съобщи, че всяка страна, която има общи полезности с Алианса и е подготвена да ги пази, заслужава покана.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР