Израелските сили навлязоха днес дълбоко в потъналата в развалини северна

...
Израелските сили навлязоха днес дълбоко в потъналата в развалини северна
Коментари Харесай

Израелските сили продължават офанзивата в Газа

Израелските сили навлязоха през днешния ден надълбоко в потъналата в отломки северна част на линията Газа, с цел да отвоюват от бойците на " Хамас " един от регионите в този бранш на палестинския анклав. На юг танкове и войски навлязоха в Рафах по автомагистралата към града, до момента в който на този декор палестинските цивилни се пробват да намерят сигурност, съобщи Ройтерс.

Както на север, по този начин и на юг сега се водят най-ожесточените боеве от седмици. Израелските интервенции в Рафах, който граничи с Египет, затвориха главния пропускателен пункт за помощи, което съгласно филантропични групи утежнява така и така тежкото състояние в анклава.

Стотици хиляди хора са принудени още веднъж да бягат, откакто към половината от популацията на Газа откри леговище в Рафах, защото беше изтласкано на юг от боевете в други региони.

Здравните управляващи на Газа приканиха за интернационален напън, с цел да се отвори още веднъж достъпът до южната граница и по този начин да се обезпечи достъп за доставянето на помощи, медицински материали и гориво за електрогенераторите и колите за спешна помощ.

" Ранените и болните умират постепенно, тъй като не могат да пътуват и нямат достъп до лекуване и доставки ", споделят здравните управляващи.

Чуждестранен чиновник на Организация на обединените нации беше погубен през днешния ден, до момента в който пътуваше към болница в Рафах - първия случай на жертва на Организация на обединените нации по време на войната в Газа, заяви представител на международната организация, предава Българска телеграфна агенция. 

В Джабалия в северната част на Газа, просторен бежански лагер, издигнат за разселени палестинци преди 75 години, израелските подразделения навлязоха в регион, в който преди месеци обявиха, че са разрушили разположените там сили на " Хамас ".

Цивилните бягаха по осеяните с отломки улици, носейки торби с движимости, показва Ройтерс. Танкови снаряди паднаха в центъра на лагера, а здравни чиновници оповестиха, че са извадили отдолу под руините 20 тела на починали при въздушни удари през нощта.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР